Het mooiste gips
Boek

Het mooiste gips een stripverhaal (2021)/ Ann M. Martin, geïllustreerd door Katy Farina en ingekleurd door Braden Lamb

Karen (6, ik-persoon) heeft nieuwe rolschaatsen. Ze kan skaten als de beste! Maar dan valt ze en moet naar het ziekenhuis. Ze heeft haar pols gebroken.Ze wil dat iedereen iets op haar gips schrijft. Stripverhaal in kleur. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Karen (6, ik-persoon) noemt zichzelf wereldkampioen rolschaatsen. Na een stuntelige val breekt ze haar pols. Al snel maakt zij hier een heldhaftig verhaal van, én gaat ze op jacht naar de mooiste handtekeningen voor op haar gips. Dit competatieve meisje geeft niet snel op en is daarmee aansprekend voor de meiden en jongens die het verhaal lezen. Het eigentijdse verhaal in stripvorm is verdeeld over negen hoofdstukken. Met heel weinig tekst wordt een uitgebreid verhaal verteld. Het is gebaseerd op de boeken van Ann M. Martin, bekend van de serie de Babysitters, die op tv en inmiddels ook via Netflix te zien is. In de ballonstrip ingekleurd met heldere egale kleuren komen veel onderwerpen aan bod: ouders zijn gescheiden, vrienden zijn 'divers' en ze heeft een 'heks' als buurvrouw hetgeen veel kinderen nieuwsierig zal maken. Tweede deel uit een nieuwe reeks, het eerste deel is 'De buurvrouw is een heks'*. Het stripboek in pocketformaat heeft een aantrekkelijke omslagillustratie. Vanaf ca. 8 jaar, ook geschikt voor iets oudere lezers die niet zo graag lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789021429335 | 125 pagina's

Titel Het mooiste gips : een stripverhaal
Auteur Katy Farina
Secundaire auteur Braden Lamb ; Ann M. Martin ; Willem Jan Kok
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Amsterdam] : Volt, 2021
Overige gegevens 125 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels. - Vertaling Willem Jan Kok - Gebaseerd op de boeken van Ann M. Martin - Vertaling van: Karen's roller skates. - New York : Graphix, (c)2020. -(Babysitters little sister)
ISBN 9789021429335
PPN 433310294
Thematrefwoord Echtscheiding ; Wonen ; Ongelukken ; Skating
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Babysittersclub junior
Boek

Babysittersclub junior (2021-...)

vol. 2
Uitgeleend
Katy Farina