Hoe eet en poept een slang?
Boek

Hoe eet en poept een slang? ([2021])/ Malta Cunningham, vertaling [uit het Engels]: Kirsten Verhagen ; eindredactie en bewerking: Mary Waaijer

Wist je dat slangen een cloaca hebben? En dat ze met hun tong hun prooi kunnen ruiken? Lees van alles over hoe slangen eten en poepen. Met veel foto's en tekeningen in kleur. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Wist je dat slangen kunnen ruiken met hun tong? Of dat er slangen zijn die herten kunnen opslokken? En dat er slangen zijn die maar één keer in het jaar poepen? In vijf hoofdstukken wordt verteld hoe een slang zijn voedsel vindt en hoe hij het doodt. Ook wordt de hele spijsvertering behandeld en maken we kennis met bijzondere slangen. Nog even wordt herhaald waarom slangen cool zijn en kom je door een proefje te weten hoe de vertering van een slang werkt. Hoewel de inhoud van de tekst vrij eenvoudig is, bevat deze wel moeilijke woorden. De meeste worden uitgelegd of zijn in de verklarende woordenlijst achterin de uitgave te vinden. Achterin staan ook een register en een lijst met boekentips en bijpassende websites. De kleurenfoto's zijn paginagroot, soms vullen ze zelfs de dubbele pagina, dit maakt het boek aantrekkelijk om door te bladeren en te lezen. De informatie staat in blokjes over de pagina's heen en is makkelijk te lezen. Een deel uit de vierdelige serie 'Toffe dierenweetjes'*. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789086647316 | 32 pagina's

Titel Hoe eet en poept een slang?
Auteur Malta Cunningham
Secundaire auteur Kirsten Verhagen ; Mary Waaijer
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2021]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: How do snakes poop? - Capstone Press, (c)2019. - (Crazy animal facts)
ISBN 9789086647316
PPN 433389966
Rubriekscode 598.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Slangen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Slangen

Relaties/Serie

Toffe dierenweetjes
Boek

Toffe dierenweetjes (2021-...)

vol.
Uitgeleend