Het Ezechiëlscenario
Boek

Het Ezechiëlscenario (2021)/ Joel C. Rosenberg, vertaling [uit het Engels] J. de Greef

De Amerikanen schieten een gekaapt Russisch vliegtuig uit de lucht; het is onduidelijk wie achter de kaping zat: Russische neocommunisten of moslimterroristen.

Aanwezigheid

Recensie

Washington dreigt te worden aangevallen door een gekaapt Russisch vliegtuig. De Amerikanen schieten het uit de lucht, wat tot grote verontwaardiging leidt bij uiterst nationalistische Russische politici die in het hele land een fel anti-Amerikaanse stemming creëren. Het is onduidelijk wie achter de kaping zat: Russische neocommunisten of islamitische terroristen. Jon Bennett en Erin McCoy, twee hoge functionarissen van het Witte Huis, gaan dit uitzoeken. Al snel blijkt dat de neocommunisten en de moslims zijn gaan samenwerken in hun strijd tegen Amerika. In het verloop van het verhaal komen er steeds meer politieke verwikkelingen, met name de positie van Israël in de Arabische wereld en de verhouding tussen de USA en Rusland. Tot zover is de roman een normale, redelijk spannende, politieke thriller, maar er zit ook iets bovennatuurlijks in, wat een beetje meeliften is met het succes van Browns 'De Da Vinci code' (vergelijk ook de titel). De profeet Ezechiël uit het Oude Testament heeft namelijk voorspeld dat God ooit zal ingrijpen om de wereld te redden van het kwaad. Derde deel* in een reeks rond Jon Bennett en Erin McCoy.

Specificaties

Nederlands | 9789029730716 | 407 pagina's

Titel Het Ezechiëlscenario
Auteur Joel Rosenberg
Secundaire auteur J. de Greef
Type materiaal Boek
Editie Vierde druk;
Uitgave Utrecht : KokBoekencentrum Uitgevers, 2021
Overige gegevens 407 pagina's - 23 cm
Annotatie Op omslag: Een Bennett & McCoy-thriller - 1e druk Nederlandse uitgave: Zoetermeer : Mozaiek, (c)2006 - Vertaling van: The Ezekiel option. - Wheaton, IL : Tyndale House, 2005
ISBN 9789029730716
PPN 430322674
Genre thriller - protestants milieu
Taal Nederlands