Temperamentvolle kinderen
Boek

Temperamentvolle kinderen zo geef je het beste aan gevoelige, intense kinderen met een sterke eigen wil (juli 2021)/ Eva Bronsveld

Pedagogische adviezen aan ouders en opvoeders van kinderen die in bepaalde situaties emotioneel heftiger reageren dan andere kinderen.

Aanwezigheid

Recensie

Eva Bronsveld beschrijft in dit boek temperamentvolle kinderen en hoe ouders en opvoeders met deze kinderen om moeten gaan. Temperamentvolle kinderen zijn volgens de schrijfster kinderen die bij vele emoties sterker reageren dan gemiddeld. Ze vallen daardoor op. Na de definiëring van het temperamentvolle kind in het eerste hoofdstuk besteden de volgende hoofdstukken aandacht aan de behoeftes en handvatten om deze kinderen op te voeden. Voor in het boek is een inhoudsopgave te vinden; een register voorziet in verdere toegankelijkheid. De schrijfster is opvoedkundige en onderwijsadviseur en wil met dit boek niet op de stoel van de psycholoog of orthopedagoog gaan zitten. In deze 14e druk wat aanvullingen op het gebied van grenzen stellen en adviezen voor kinderen tussen de één en drie jaar. Met nieuwe, duidelijke opmaak in tweekleurendruk.

Specificaties

Nederlands | 9789021583709 | 288 pagina's

Titel Temperamentvolle kinderen : zo geef je het beste aan gevoelige, intense kinderen met een sterke eigen wil
Auteur Eva Bronsveld
Type materiaal Boek
Editie 14de druk;
Uitgave Utrecht : Kosmos Uitgevers, juli 2021
Overige gegevens 288 pagina's - illustraties - 23 cm
Annotatie 1e druk: (c)2014 - Met register
ISBN 9789021583709
PPN 432191720
Rubriekscode 417.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Temperamenten; Kinderen
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Temperamenten