Nomadland
DVD

Nomadland ([2021])/ directed by Chloé Zhao

Een Amerikaanse vrouw laat na het overlijden van haar man alles achter zich en trekt met een camper door de VS; onderweg komt ze meer zestigplussers tegen die ook - noodgedwongen of vrijwillig - een bestaan als moderne nomaden leiden.

Aanwezigheid

Recensie

Amerikaans docudrama (2020) van Chloé Zhao (The Rider), geïnspireerd door het gelijknamig non-fictieboek (2017) van Jessica Bruder. Met Frances McDormand (Three billboards outside Ebbing, Missouri) en David Strathairn (Lincoln). Een Amerikaanse vrouw laat, na het overlijden van haar man en sluiten van haar bedrijf, alles achter zich en trekt met een camper door de VS. Met tijdelijke klusjes probeert ze rond te komen. Onderweg komt ze meer zestigplussers tegen die ook - noodgedwongen of vrijwillig - een bestaan als moderne nomade leiden. Won Oscars voor beste film, regie en vrouwelijke hoofdrol. Beoordeling IMDb: 7.4. Floortje Smit (Volkskrant 28-4-'21): 'iets te romantisch portret van het Amerika zonder sociaal vangnet (...) Frances McDormand is fantastisch als de aangever die door te luisteren de echte rondreizenden een stem geeft' (4 sterren). Elise van Dam (Parool 26-4-'21): 'een film die luistert en uitnodigt tot luisteren'. VPRO Cinema: 'Weinig plot, maar veel sfeer, prachtige beelden en een indrukwekkende hoofdrol van McDormand' (5 sterren). Belinda van de Graaff (Trouw 22-4-'21): 'combineert op unieke wijze roadmovie, rouwdrama en natuurfilm (...) diep ontroerende verhaal van een vrouw die zichzelf ontdekt, door ontmoetingen met en verhalen van medereizigers' (5 sterren).

Specificaties

Engels | 8717418588465

Titel Nomadland
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Chloé Zhao ; Frances McDormand ; Gay DeForest ; Patricia Grier ; Jessica Bruder
Type materiaal DVD
Uitgave [Hoofddorp] : Disney, [2021]
Overige gegevens 1 dvd-video (1 uur 43 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Gebaseerd op een boek van Jessica Bruder - Acteurs onder anderen: Frances McDormand, Gay DeForest, Patricia Grier. - Engels gesproken, verschillende talen nagesynchroniseerd, verschillende talen ondertiteld waaronder Nederlands - Videoversie van de film: Verenigde Staten : Highwayman Hear/Say Cor Cordium, 2020
ISBN 8717418588465
PPN 433947535
Genre sociale roman
Thematrefwoord Nomaden ; Verenigde Staten; 21e eeuw
Taal Engels