De grote Sinterklaasfilm
DVD

De grote Sinterklaasfilm ([2021])/ een film van Lucio Messercola

Het kasteel van Sinterklaas en de Pieten dreigt in te storten. Ze verhuizen naar de camping, maar hoe moet dat met de cadeautjes en het snoepgoed? Vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In de tweede sinterklaasfilm van Lucio Messercola, na 'De brief voor Sinterklaas'* (2019), staat het kasteel waar Sinterklaas en de Pieten het sinterklaasfeest voorbereiden op instorten en moet gesloopt worden. Zonder de pakjes en pepernoten verlaten ze snel het kasteel, maar gelukkig kunnen ze terecht op een camping, waar ze er alles aan doen om nieuwe pakjes en snoepgoed te maken. Intussen ontdekken Kikkie en Paco dat twee projectontwikkelaars een sluw plan met het kasteel hebben bedacht. Kunnen ze het Sinterklaasfeest redden? Bram van der Vlugt is te zien in zijn laatste filmrol, met verder onder meer Peter R. de Vries als rechercheur en Erica Terpstra als burgemeester. Alle Pieten zijn roetveegpieten. Kidsweek (kidsweek.nl): '(...) De scènes op de camping zorgen voor leuke momenten. De Pieten zijn namelijk beter in over daken klauteren dan in tenten opzetten. Ondanks deze momenten mist de film echt leuke grappen en een decembersfeer. Daardoor is het soms een beetje saai, terwijl het verhaal juist hartstikke spannend is. Toch is het leuk om de Sint op de camping te zien bivakkeren. Ook moeten de Pieten door geldgebrek plots baantjes als glazenwasser en frietbakker aannemen. Dat is zeker het kijken waard!' De film kreeg de Gouden Film Award. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 8713045250720

Titel De grote Sinterklaasfilm
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Lucio Messercola ; Bram van der Vlugt ; Chris Tates
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : WW Entertainment, [2021]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 70 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Bram van der Vlugt, Chris Tates, Erica Terpstra. - Nederlands gesproken - Videoversie van de film: Nederland : Messercola Drama, (c)2020
ISBN 8713045250720
PPN 433933607
Genre sinterklaas
Thematrefwoord Sinterklaas ; Kamperen
Taal Nederlands