Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Het grote kippenmysterie
Boek

Het grote kippenmysterie ([2021])/ Meredith Costain, Danielle McDonald, vertaling [uit het Engels]: Saskia Martens

De schoolkippen van Olivia (ik-persoon) zoeken een nieuw thuis. Olivia krijgt er drie en bouwt een mooi kippenhok. Maar waarom leggen de kippen ineens geen eieren meer? Verhaal in dagboekvorm met veel grappige tekeningen. Vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Op school bij Olivia hebben ze kippen. Ze zijn in de klas uit het ei gekomen en wonen nu al bijna een jaar in het kippenhok bij de fietsenstalling. De hele klas zorgt voor ze en iedereen heeft veel plezier met de kippen. En natuurlijk smaken de eitjes prima! Maar als in de klas van juf Britt nieuwe kuikentjes worden geboren, moeten de kippen van Olivia's klas weg. Meester Bram vraagt wie er minstens twee wil meenemen en natuurlijk wil Olivia dat. Ze kiest voor Pareltje en Roxy en wint er zelfs nog eentje bij met de kippenhok-ontwerp-wedstrijd. Thuis bouwen ze een prachtig kippenhok, maar toch is er iets mis met de kippen: ze leggen geen enkel eitje meer. Hoe kan dat en wat kan Olivia verzinnen om het op te lossen? Een eenvoudig en leuk verhaal, geschreven in de ik-vorm vanuit Olivia als in een dagboek. De schrijfstijl is vlot, het taalgebruik is hedendaags. Er wordt gespeeld met de lay-out en de groen-wit-zwarte illustraties zijn grappig en gedetailleerd. Zelfstandig te lezen vijfde deel in de serie 'Olivia: mijn geheimen', na 'Het grote experiment'* (2020). Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789002273209 | 99 pagina's

Titel Het grote kippenmysterie
Auteur Meredith Costain
Secundaire auteur Danielle McDonald ; Saskia Martens
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Standaard Uitgeverij, [2021]
Overige gegevens 99 pagina's - gekleurde illustraties - 20 cm
Annotatie Tekst Meredith Costain, illustraties: Danielle McDonald - Oorspronkelijke Engelse uitgave: Scholastic Australia Pty Limited, (c)2019
ISBN 9789002273209
PPN 43374006X
Genre dierenleven
Thematrefwoord Dagboeken ; kippen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Olivia
Boek

Olivia mijn geheimen (2019-...)

vol. dl. 5
Uitgeleend
Meredith Costain