Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Høken Henkie
Boek

Høken Henkie veur de eer : Henk Kelder, 25 joar veurzitter Anhangerschap Normaal : een boek over Henk Kelder, het (ontstaan van het) Anhangerschap Normaal en het Høkersweekend. (2021)/ Bob Leenders

Rijkelijk van illustraties voorzien verslag van de ervaringen van de voorzitter van het genootschap van aanhangers van, en de cultus rond, de Achterhoekse band Normaal.

Aanwezigheid

Recensie

Devote volgelingen van het legendarische Normaal zijn zelfbenoemde 'Anhangers', hun betrokkenheid kan een manier van leven genoemd worden. Het Anhangerschap waarin zij zich verenigd hebben wordt al een kwarteeuw voorgezeten door Henk Kelder alias Høken Henkie. Hij werd gedurende twee jaar in die functie bestudeerd door Bob Leenders (zelf sinds 1986 Anhanger), die in veertig hoofdstukken gedegen, stilistisch verzorgd en humoristisch verslag doet van zijn bevindingen. Er wordt een goed beeld geschetst van wat het is om een Anhanger te zijn van een band die niet alleen de popmuziek verrijkte, maar ook de taal, met de introductie van begrippen als høken en daldeejen. Het boek is zeer ruim geïllustreerd met krantenknipsels, vergadernotulen, impressies van Høkersspelen en andere manifestaties. Duidelijk wordt gemaakt dat niet alleen de Anhangers een band met Normaal hebben, maar dat Normaal die ook met de Anhang heeft. Verplichte kost voor liefhebbers van de band, maar ook voor in muziek geïnteresseerde niet-Anhangers een boeiende lees- en kijkervaring.

Specificaties

Nederlands | 9789461550774 | 280 pagina's

Titel Høken Henkie : veur de eer : Henk Kelder, 25 joar veurzitter Anhangerschap Normaal : een boek over Henk Kelder, het (ontstaan van het) Anhangerschap Normaal en het Høkersweekend.
Auteur Bob Leenders
Type materiaal Boek
Uitgave [Oosterhout] : Bob Leenders, 2021
Overige gegevens 280 pagina's - illustraties - 25 cm
ISBN 9789461550774
PPN 433821795
Rubriekscode 785.72
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Voorzitterschap; Fanclubs; Normaal ; Voorzitterschap; Fanclubs; Normaal; Verhalen
Trefwoord Achterhoek
Hummelo
Verenigingen met een Cultureel doel
Verenigingen met een Sociaal Doel
Dialecten
Biografieën
Popmuziek
Popgroepen
Geschiedenis; 20e eeuw
Geschiedenis; 21e eeuw
PIM Rubriek Muziek
PIM Trefwoord Normaal