Het vrouwenpaleis
Grote Letter Boek

Het vrouwenpaleis ([2021])/ Laetitia Colombani, vertaald uit het Frans door Carolien Steenbergen

Een ode aan alle vrouwen die tegen de stroom in op hun doel afgaan en hun problemen overwinnen, met een bijzondere rol voor Blanche Peyron, stichtster van het Palais de la Femme te Parijs.

Recensie

Advocate Solène, 40 jaar, wordt getroffen door een burn-out en raakt in een zware depressie na de zelfmoord van een cliënt die onevenredig zwaar is gestraft. Daarnaast heeft haar vriend, voor wie zij haar kinderwens heeft opgegeven, haar verlaten. Ze is niet meer in staat om haar beroep op te pakken. Op advies van haar arts gaat ze als buurtschrijver aan de slag in het Vrouwenpaleis in Parijs, een opvanghuis voor vrouwen met uiteenlopende problemen. Parallel aan het verhaal van Solène biedt de auteur inzicht in het leven (honderd jaar eerder) van Blanche Peyron, een vrouw die haar leven in een welgesteld gezin opgaf om als Heilssoldaat tegen de stroom in vrouwen in nood te helpen. Dankzij haar overredingskracht en doorzettingsvermogen is het Vrouwenpaleis, dat nog steeds bestaat, tot stand gekomen. Met deze roman ontrukt Laetitia Colombani (Bordeaux, 1976) niet alleen een belangrijk historisch personage aan de vergetelheid, maar brengt ze ook een ontroerende ode aan alle vrouwen die zware tegenslagen hebben gekend maar weigeren bij de pakken te gaan neerzitten. Een mooi boek dat je niet onberoerd laat en tot nadenken stemt. Aanrader.

Specificaties

Nederlands | 9789046313671 | 266 pagina's

Titel Het vrouwenpaleis
Auteur Laetitia Colombani
Secundaire auteur Carolien Steenbergen
Type materiaal Grote Letter Boek
Uitgave Deventer : Uitgeverij XL, [2021]
Overige gegevens 266 pagina's - 23 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Amsterdam : Ambo|Anthos, (c)2019 - Met grote letters gedrukt - Vertaling van: Les victorieuses. - Paris : Bernard Grasset, 2019
ISBN 9789046313671
PPN 434014656
Genre feministische verhalen
Thematrefwoord Vrouwenleven
Taal Nederlands

Relaties/Serie

XL
Boek

XL (1994-...)

vol.
Uitgeleend