Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Het akkerboek
Boek

Het akkerboek ontwikkeling en beheer van kruidenrijke akkers ([2021])/ Peter Verbeek, Udo Prins, Robert Ketelaar, Karl Eichhorn en Emiel Brouwer, met medewerking van Wim Schippers, Margriet Louwen, Niels Eimers ; redactie: Geert van Duinhoven en Wim Wiersinga

Handreiking voor een ander akkerbeheer en het herstel van wilde planten en dieren in akkers, met informatie over 94 bedreigde of verdwenen akkerplantensoorten.

Recensie

Het onderzoek in de voorbije tien jaar gaf de auteurs van dit boek genoeg informatie om aan tafel te zitten met boeren, ecologen en natuurbeheerders. Het resultaat hiervan is weergegeven in dit boek. Niet alleen de biologische achteruitgang van de akkers wordt belicht, maar ook de mogelijkheden tot herstel. De beheerders krijgen een eerste kennismaking met verschillende akkers. Ze kunnen dan een vergelijking maken met de eigen akker en hun beheer. De hoofdstukken 'Aan de slag' en 'Problemen oplossen' geven hun dan mogelijkheden tot verbetering. Ook de aandachtspunten voor de fauna van akkers worden belicht. In deel 2 worden de 94 bedreigde en verdwenen akkerplantensoorten beschreven en met foto's in alle ontwikkelstadia weergegeven. De auteurs zijn allen als ecologen werkzaam. Een boek dat een brug legt tussen landbouw en natuurbeheer en hiervoor zeker een mooie bijdrage levert. Een aanrijking voor een nieuw beheerbeleid van akkergronden voor vooruitstrevende boeren en natuurbeheerders. Bevat kleurenfoto's, literatuuropgave en een plantenindex.

Specificaties

Nederlands | 9789050117593 | 285 pagina's

Titel Het akkerboek : ontwikkeling en beheer van kruidenrijke akkers
Auteur Peter Verbeek
Instelling /Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging
Secundaire auteur Udo Prins ; Robert Ketelaar ; Karl Eichhorn ; Emiel Brouwer ; Wim Schippers ; Geert van Duinhoven
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Zeist : KNNV Uitgeverij, [2021]
Overige gegevens 285 pagina's - illustraties - 25 cm
Annotatie Titelpagina vermeldt: O+BN Ontwikkeling+Beheer+Natuurkwaliteit - Met literatuuropgave, index
ISBN 9789050117593
PPN 425279758
Rubriekscode 570.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Natuurbeheer; Akkers; Nederland ; Akkers; Flora ; Biologische diversiteit; Akkerbouw
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Natuurbeheer