Aan welk dier in de zee denk ik?
Boek

Aan welk dier in de zee denk ik? met schuifjes! (2021)/ Guillain & Gaggiotti, vertaling [uit het Engels]: Naomi Tieman

Kun je raden aan welk dier in de zee het kindje denkt? Luister goed naar de tips en kijk goed naar de tekening. Als je aan het schuifje trekt, zie je of het goed is. Hardkartonnen prentenboekje met kleurrijke illustraties, stevige schuifjes en tekst op rijm. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Via dit vierkante hardkartonnen en interactieve prentenboek wordt kennisgemaakt met dieren in de zee. Per twee pagina's zie je een kind (jongens en meisjes, diversiteit is zichtbaar) dat een dier in gedachten heeft genomen en het dier levendig op rijm omschrijft. Telkens eindigen ze met hetzelfde zinnetje: 'Het dier waar ik aan denk ik is...'. De peuters aan wie je dit boekje voorleest, zullen dan kunnen raden om welk zeedier het gaat. Op de kleurenillustratie is een heel klein stukje van het desbetreffende dier te zien. Vervolgens kunnen zij door aan een stevige hardkartonnen schuifje te trekken, dat afwisselend aan de onder- of zijkant zit, zien of het klopt. De haai, de octopus, de zeeschildpad en het zeepaardje zijn mooi kleurrijk afgebeeld, tussen prachtige koralen, vissen en schelpen. Een leuk en leerzaam boekje dat je meeneemt op een vrolijke en interactieve tocht door de zee. De interactie maakt dit boekje erg leuk en de kinderen zullen de dieren ook echt onthouden. Veel kinderen zullen zich in de getekende kindjes herkennen. In dezelfde opzet verscheen 'Aan welk dier op de boerderij denk ik?'*. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025774318

Titel Aan welk dier in de zee denk ik? : met schuifjes!
Auteur Adam Guillain
Secundaire auteur Charlotte Guillain ; Lucia Gaggiotti ; Naomi Tieman
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2021
Overige gegevens 10 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 18 cm
Annotatie Colofon vermeldt: tekst Adam en Charlotte Guillain ; illustraties Lucia Gaggiotti - Vertaling van: I'm thinking of a... farm animal. - London : Nosy Crow Ltd., (c)2021
ISBN 9789025774318
PPN 430418523
Genre dierenleven
Thematrefwoord Zeedieren ; Raadsels ; Rijmvertellingen ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands