Een zomer zonder jou
Boek

Een zomer zonder jou ([2021?])/ Jenny Han, vertaald door Henriëtte Albregts

Na de dood van Susannah, de beste vriendin van haar moeder, verlangt Belly (16, ik-persoon) terug naar de zomers die ze doorbracht in Susannahs strandhuis. Dan wordt ze ook nog afgewezen door de jongen op wie ze al jaren verliefd is. Vanaf ca. 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Omdat de beste vriendin van Belly's moeder is overleden, is er een eind gekomen aan de onbezorgde zomers die Belly van jongs af aan doorbracht in een strandhuis, samen met het gezin van deze vriendin en haar eigen familie. Naast het verdriet om de dood lijkt het alsof de onzekere Belly wordt afgewezen door een van beide zonen op wie ze al jaren verliefd is. Tweede deel* uit de trilogie over de 16-jarige Amerikaanse Belly waarin zij haar problemen en gevoelens in de ik-vorm beschrijft. Het verhaal wordt voor een groot deel in flashbacks beschreven, zodat een beeld wordt gegeven van zomers waar Belly zo naar terugverlangt en de relaties tussen alle familieleden. Enkele hoofdstukken worden door de broer van Belly's grote liefde verteld, zodat er een ander licht valt op de problematiek. Hoewel het verhaal zich afspeelt in een typisch Amerikaanse setting zijn de gevoelens van Belly heel invoelbaar en zullen romantische meiden zich er in herkennen. Het taalgebruik is vlot met veel dialoog. Het boek bestaat uit korte hoofdstukken met steeds een kleine getekende schelp erboven. Van de auteur van de populaire, door Netflix verfilmde serie 'To all the boys (...)'. Vanaf ca. 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048858859 | 255 pagina's

Titel Een zomer zonder jou
Auteur Jenny Han
Secundaire auteur Henriëtte Albregts
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Moon, [2021?]
Overige gegevens 255 pagina's - 21 cm
Annotatie Rugvermeldt: 2. - Vertaald uit het Engels - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: (c)2011 - Vertaling van: It's not summer without you. - (c)2010 - Vervolg op: De zomer waarin alles veranderde
ISBN 9789048858859
PPN 432770291
Genre romantische verhalen
Thematrefwoord Verliefdheid ; Rouwproces ; Vakanties
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Verliefdheid ; Rouwproces