Mozes en de koning
Boek

Mozes en de koning (2020)/ Corien Oranje, met tekeningen van Mathias Weber

De koning van Egypte wil niet meer mensen uit Israel in zijn land. Het jongetje Mozes wordt na zijn geboorte in de Nijl gegooid. Een prinses redt hem. Als Mozes groot is, krijgt hij een opdracht van God. AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.

Recensie

Deel uit de serie 'Bijbelverhalen voor beginnende lezers'* van het Nederlands Bijbelgenootschap waarin Bijbelverhalen opnieuw verteld worden op het niveau van beginnende lezers. Mathias Weber illustreerde alle boekjes van deze serie met kleurrijke prenten, waarin de menselijke figuren centraal staan. Corien Oranje is een bekende kinderboekenschrijfster die voor diverse leeftijdsgroepen schrijft. In dit boekje vertelt ze op niveau AVI-M4 over Mozes. De koning van Egypte vindt het maar niks dat in zijn land veel mensen uit Israël wonen. Hij laat hen heel hard werken en zegt: 'Als er bij die mensen een jongen geboren wordt, gooi hem dan in de Nijl.' De moeder van Aäron en Mirjam legt haar pasgeboren kindje in een mandje van riet en zet het mandje in de rivier. Het jongetje wordt gered door de prinses die hem Mozes noemt. Als hij volwassen is, geeft God hem opdracht het volk van Israël weg te halen uit Egypte. Het verhaal is opgedeeld in acht hoofdstukken van enkele pagina's. Een sfeervol boekje met een inhoud op goed niveau. Leuk en leerzaam dat kinderen al op dit leesniveau Bijbelverhalen kunnen lezen. Voor protestants-christelijke lezers vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789089122506 | 39 pagina's

Titel Mozes en de koning
Auteur Corien Oranje
Secundaire auteur Mathias Weber
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Haarlem : Nederlands Bijbelgenootschap, 2020
Overige gegevens 39 pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: het verhaal van Mozes - Hervertelling van: Mose und der Pharao. - Deutsche Bibelgesellschaft, (c)2020
ISBN 9789089122506
PPN 428462022
Genre protestants milieu
Thematrefwoord Mozes
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Bijbelverhalen voor beginnende lezers
Boek

Bijbelverhalen voor beginnende lezers (2020-...)

vol.
Uitgeleend