God maakt de wereld
Boek

God maakt de wereld (2020)/ Willemijn de Weerd, met tekeningen van Mathias Weber

In het begin maakt God de hemel en de aarde. Als de aarde klaar is, maakt hij de mensen, een man en een vrouw. Maar Adam en Eva doen niet wat God zegt. AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Recensie

In het begin maakt God de hemel en de aarde. Elke dag opnieuw schept God iets: licht en donker, lucht, zee en land, landdieren, vissen en vogels. En als laatste de mens: man en vrouw. Die lijken op Hem en moeten voor de aarde zorgen. Maar als Eva luistert naar de influistering van de slang gaat het mis: nadat Adam en Eva hebben toegehapt van de verboden vruchten, ontdekken dat ze naakt zijn en worden ze bang om God onder ogen te komen. Die straft hen en verbant hen naar waar het leven zwaar en hard is. Toch blijft God voor zijn mensen zorgen. In eenvoudige bewoordingen, op niveau AVI-E3, wordt het scheppingsverhaal en de zondeval voor beginnende lezers naverteld. Daarbij worden moeilijke woorden als paradijs, naakt, vervloekt en cherubs vermeden. De tekst beslaat telkens ongeveer een derde van elke pagina, die verder door kleurrijke en sprekende illustraties wordt gevuld. De modern aandoende manier waarop Adam (donkere huid, witgrijs haar) en Eva (lichte huid, blauwe haren) zijn afgebeeld, contrasteert wel met de nogal obligate keuze voor olifant en giraf in het paradijs. Deel van een serie 'Bijbelverhalen voor beginnende lezers'* bestaande uit inmiddels twaalf aanvankelijk lezen-boekjes voor protestants-christelijke lezers vanaf ca. 6,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789089122483 | 39 pagina's

Titel God maakt de wereld
Auteur Willemijn de Weerd
Secundaire auteur Mathias Weber
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Haarlem : Nederlands Bijbelgenootschap, 2020
Overige gegevens 39 pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: het verhaal van de schepping - Hertelling van: Gott macht die Welt. - Deutsche Bibelgesellschaft, (c)2019
ISBN 9789089122483
PPN 428462006
Genre protestants milieu
Thematrefwoord Schepping
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Bijbelverhalen voor beginnende lezers
Boek

Bijbelverhalen voor beginnende lezers (2020-...)

vol.
Uitgeleend