De tandarts
Boek

De tandarts (2021)/ Liesbet Slegers

Een meisje (ca. 4, ik-figuur) verzorgt elke dag haar tanden goed. Ze gaat regelmatig naar de tandarts. Prentenboek met kleine en paginagrote schilderingen in vrolijke kleuren over tandverzorging, mondhygiene en voeding. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Prentenboek over tandartsbezoek, mondhygiëne en tandverzorging. De hoofdpersoon, een jonge kleuter (ik-figuur), verzorgt elke dag goed haar tanden. Regelmatig gaat zij naar de tandarts om haar tandjes eens extra goed na te laten kijken. Bij de tandarts is veel te zien: instrumenten als pincet, haakje en spiegeltje, een lamp boven een grote stoel, doekjes, zeep, water; de tandarts zelf, met witte jas, mondkapje en handschoenen. De tandarts kijkt de tanden een voor een na, ook de tandjes van Knuffel. Ze geeft na afloop een tube kindertandpasta mee. Het verhaal wordt verteld door tekst en illustraties samen. De tekst staat meestal linksonder op de pagina, is summier, kent enige dialoog en is to the point. Op de rechterpagina's staat telkens een paginagrote, geschilderde illustratie in kleur. Uit de prenten spreekt sfeer, detail en aandacht voor elkaar. Het prentenboek besluit met een kleurige schijf met zeven tips ten aanzien van eten en tandverzorging en tips voor opvoeders. In dezelfde opzet verschenen al vele titels. Een aansprekende, min of meer didactische (ongewijzigde her)uitgave, die in tal van situaties gebruikt kan worden met, voor en door kleuters. Gezien het grote formaat ook goed te gebruiken in groepsverband, op bv. school. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044808155

Titel De tandarts
Auteur Liesbet Slegers
Instelling /Verbond der Vlaamse Tandartsen ; /Vlaamse Werkgroep voor Gezonde Tanden
Type materiaal Boek
Editie Tiende druk;
Uitgave [Alkmaar] : Clavis, 2021
Overige gegevens 28 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Uitgave in samenwerking met Verbond der Vlaamse Tandartsen vzw, Vlaamse Werkgroep voor Gezonde Tanden. - Omslag vermeldt: Clavis informatief - 1e druk: [Amsterdam] : Clavis, 2007
ISBN 9789044808155
PPN 433589655
Rubriekscode 609.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Tandartsen
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Tandartsen