Monster family
DVD

Monster family ([2021])/ directed by Holger Tappe

Vader, moeder, zoon en dochter Wishbone hebben het niet makkelijk en worden bovendien door een heks tot monsters omgetoverd. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Britse-Duitse komische griezelanimatiefilm (2017; ook: Happy family) van Holger Tappe (Animals united/Konferenz der Tiere), naar het boek 'Happy family' van David Safier. Met de stemmen van onder meer Emily Watson (Breaking the waves, A royal night out) en Nick Frost. De vier leden van de familie Wishbone hebben het niet makkelijk: de boekhandel van moeder Emma is verlieslijdend, vader Frank is overwerkt, dochter Fee zit midden in een lastige fase van haar puberteit en de hoogbegaafde zoon Max wordt op school gepest. En dan is er ook nog de heks Baba Yaga die hen alle vier in monsters verandert. Beoordeling IMDb: 4.8. Barbara Shulgasser-Parker (Common Sense Media): Zoals meestal in animatiefilms wordt een wereld met eigen regels gecreëerd, die echter later aan de laars worden gelapt, wat zorgt voor een verwarrend en irritant resultaat (1 ster). Cath Clarke (The Guardian 1-3-'18): De goede stemmencast is het enige sterke punt van deze matige animatiefilm, die als een soort Frankenstein is samengesteld uit elementen van betere, scherpere en grappigere films (2 sterren). Movie Mike (Mike's Movie Cave 21-6-'18): Kinderen zullen de film best leuk vinden, maar het gebruik van veel clichés zal een ouder publiek gauw vervelen. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Engels | 8713045250966

Titel Monster family
Uniforme titel Happy family
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Holger Tappe ; Emily Watson ; Nick Frost ; David Safier
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : WW Entertainment, [2021]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 94 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Engelse stemacteurs onder anderen: Emily Watson, Nick Frost, Jessica Brown Findlay. - Engels of Nederlands gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de animatiefilm: Duitsland : Ambient Entertainment, (c)2017 - Gebaseerd op het boek van David Safier - Alternatieve titel: Happy family
ISBN 8713045250966
PPN 433933623
Genre griezelverhaal - humoristische roman
Thematrefwoord Monsters ; Magie
Taal Engels