Iets om voor te leven
Boek

Iets om voor te leven (juni 2021)/ Richard Roper, vertaling [uit het Engels]: Rob van Moppes

Een Londense gemeenteambtenaar die onderzoek doet in de huizen van eenzaam overleden mensen is zelf ook heel eenzaam, tot er een nieuwe collega komt.

Aanwezigheid

Recensie

Andrew werkt voor de Sociale Dienst in Londen. Zijn taak is onderzoek doen in de huizen van eenzaam overleden mensen. Zijn er nog familieleden of vrienden om te verwittigen? Is er geld voor de begrafenis? Zo niet dan verzorgt de gemeente dat en Andrew is daar, uit eigen initiatief, altijd bij. Andrew zelf is trouwens ook hard op weg naar een eenzame begrafenis. Behalve zijn virtuele vrienden in een online modelspoorbouwcommunity heeft hij niemand. Op zijn werk denken ze echter, door een misverstand bij de sollicitatie, dat hij een vrouw en twee kinderen heeft. De komst van Peggy, een nieuwe collega, verandert alles. Andrew komt uit zijn schulp, begint echt te leven, maar wat moet hij met zijn denkbeeldige vrouw en kinderen? Een met veel warmte en humor geschreven debuut met een mooi donker randje. Andrew staat als personage als een huis. De schrijnende situaties in zijn werk reflecteren mooi Andrews eigen leven, maar dat alles wordt draaglijk door de humor. Ultieme feelgoodroman. Kreeg goede recensies in de Engelstalige pers. Debuutroman van de auteur.

Specificaties

Nederlands | 9789034789938 | 349 pagina's

Titel Iets om voor te leven
Auteur Richard Roper
Secundaire auteur Rob van Moppes
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Toronto : Harlequin®, juni 2021
Overige gegevens 349 pagina's - 21 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Amsterdam : HarperCollins, 2019 - Vertaling van: Something to live for. - London : Orion, 2019
ISBN 9789034789938
PPN 432788204
Genre humoristische roman - romantische verhalen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

IBS bestseller
Boek

IBS bestseller (2016-...)

vol. 197
Uitgeleend