Handboek gedrag op school. 3
Boek

Handboek gedrag op school. 3 ([2021])/ Anton Horeweg

Ingegaan wordt op gedragsaspecten van leerlingen op de basisschool als trauma en ACE's, hechtingsproblematiek, agressie, pestgedrag, ODD en CD, TOS en op urban teaching.

Aanwezigheid

Recensie

In dit deel 3 worden gedragsaspecten van leerlingen op de basisschool als trauma en ACE's, hechtingsproblematiek, agressie, pestgedrag, ODD en CD, TOS en urban teaching gedetailleerd onder de loep genomen. De uitgave sluit naadloos aan bij de delen 1 en 2. Wat opvalt is de - hoewel theoretisch goed onderbouwde - directe bruikbaarheid voor de onderwijspraktijk / dagelijkse klassenpraktijk. In elk hoofdstuk krijgen leerkrachten (ouders, leerlingen) concrete handvatten aangereikt, o.a. onder de noemers 'Wat zie je in de klas? - Wat kun je doen in de klas?' De opmaak is overzichtelijk, veel deelgebieden worden nader aangestipt via QR-codes die naar beeld, document, procedure of achtergrondinformatie verwijzen. Hoewel over enkele specialistische gedragsaspecten inhoudelijk nader gediscussieerd zou kunnen worden, wordt met deze reeks van drie handboeken een nieuwe standaard gezet voor (aankomende) leerkrachten in het basisonderwijs. Met uitgebreide literatuurverwijzing en collegiaal dankwoord. Waardering voor de uitgebalanceerde prestatie van deze productieve auteur. Aanrader voor elke (school)bibliotheek.

Specificaties

Nederlands | 9789493209169 | 247 pagina's

Titel Handboek gedrag op school. 3
Auteur Anton Horeweg
Type materiaal Boek
Uitgave [Huizen] : pica, [2021]
Overige gegevens 247 pagina's - figuren - 26 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register
ISBN 9789493209169
PPN 433446552
Rubriekscode 467
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Probleemgedrag; Kinderen; Basisonderwijs; Preventie ; Gedragsstoornissen; Kinderen; Basisonderwijs ; Ontwikkelingsstoornissen; Kinderen; Basisonderwijs
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Probleemgedrag

Relaties/Serie

Handboek gedrag op school
Boek

Handboek gedrag op school (2021-)

vol. 3
Uitgeleend
Anton Horeweg