Handboek gedrag op school. 2
Boek

Handboek gedrag op school. 2 ([2021])/ Anton Horeweg

Ingegaan wordt op gedragskenmerken van leerlingen op de basisschool rond autisme, bewegingsplanning, angst- en stemmingsstoornissen, faalangst, niet-verbale leerproblematiek, Tourette en (hoog)begaafdheid.

Aanwezigheid

Recensie

In dit deel 2 van dit handboek, gericht op het basisonderwijs, wordt aandacht besteed aan gedragskenmerken rond autisme, bewegingsplanning, angst- en stemmingsstoornissen, faalangst, niet-verbale leerproblematiek, Tourette en (hoog)begaafdheid. De insteek van de in deze problematische gedragsaspecten in de klas goed ingevoerde auteur/professional is wederom liefdevol, bezield, deskundig en stimulerend voor elke betrokkene bij (specialistische) ondersteuningsbehoeften van kinderen op school, thuis, in het domein vrije tijd. De beschrijvingen zijn exact en helder en steken onderwijsprofessionals een hart onder de riem met concrete, bruikbare praktijkhandreikingen onder de noemer 'Wat kun je doen in de klas?'. Hoofdstukken die opvallen zijn die over DCD: over kinderen met een probleem in hun bewegingsplan en NLD: over kinderen met niet-verbale leerstoornissen (inhoudelijk bijzonder goed getroffen). Ook nu is sprake van een rijke versmelting van theorie en praktijk. Met uitgebreide literatuurverwijzing. Leerkracht en leerling: sàmen anders! Met de informatie uit dit handboek kan dat realiteit worden. Niet te missen deel (reeks) voor (school)bibliotheken.

Specificaties

Nederlands | 9789493209152 | 259 pagina's

Titel Handboek gedrag op school. 2
Auteur Anton Horeweg
Type materiaal Boek
Uitgave [Huizen] : pica, [2021]
Overige gegevens 259 pagina's - 26 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register
ISBN 9789493209152
PPN 433446544
Rubriekscode 467
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Probleemgedrag; Kinderen; Basisonderwijs; Preventie ; Gedragsstoornissen; Kinderen; Basisonderwijs ; Ontwikkelingsstoornissen; Kinderen; Basisonderwijs
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Probleemgedrag

Relaties/Serie

Handboek gedrag op school
Boek

Handboek gedrag op school (2021-)

vol. 2
Uitgeleend
Anton Horeweg