Handboek gedrag op school. 1
Boek

Handboek gedrag op school. 1 ([2021])/ Anton Horeweg

Ingegaan wordt op schoolklimaat, schoolcultuur, specialistische gedragsinterventies ten aanzien van AD(H)D en - vooral - succesvol preventief werken aan gedragsproblemen in de klas, op de basisschool.

Aanwezigheid

Recensie

Eerste van drie kloeke, geactualiseerde delen over gedrag van leerlingen op de basisschool*, waarbij wordt ingegaan op schoolklimaat, schoolcultuur, specialistische gedragsinterventies ten aanzien van AD(H)D en - vooral - succesvol preventief werken aan gedragsproblemen in de klas, in samenwerking met collega's, ouders en leerlingen zelf. Het handboek is zorgvuldig en goed gedocumenteerd van opzet en is een juweel van thematische, systemische, goed gestructureerde gedragsbenadering. Hoewel enigszins specialistisch van inhoud wordt het getheoretiseer beperkt en wordt er vooral ingezoomd op de dagelijkse professionele praktijk van leerkrachten, in betekenisvolle pedagogische relaties met opvoeders en begeleiders rondom het kind. De multi-focusbenadering beziet de randvoorwaarden voor een goede en veilige school als ketenpartner van schoolniveau tot klasseniveau tot individueel niveau van leerkracht en leerling, participerend in individuele en collectieve leer- en ontwikkelingsprocessen. De uitgave is leesbaar, precies en overzichtelijk, begrijpelijk en compleet met literatuurverwijzing en register. Geen school of onderwijsprofessional kan zonder dit handboek (deze reeks).

Specificaties

Nederlands | 9789493209145 | 309 pagina's

Titel Handboek gedrag op school. 1
Auteur Anton Horeweg
Type materiaal Boek
Uitgave [Huizen] : pica, [2021]
Overige gegevens 309 pagina's - 26 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register
ISBN 9789493209145
PPN 433446536
Rubriekscode 467
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Probleemgedrag; Kinderen; Basisonderwijs; Preventie ; Gedragsstoornissen; Kinderen; Basisonderwijs ; Ontwikkelingsstoornissen; Kinderen; Basisonderwijs
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Probleemgedrag

Relaties/Serie

Handboek gedrag op school
Boek

Handboek gedrag op school (2021-)

vol. 1
Uitgeleend
Anton Horeweg