Wortelzucht
Boek

Wortelzucht de geschiedenis, dat ben ik (2021)/ Marcel van Kanten, redactie: Clazien Medendorp, Katerna Tekst & Redactie

Familiegeschiedenis van de auteur, waarin hij terugblikt op zijn Afrikaanse, Surinaamse en Nederlands-Indische voorouders.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 04/10/2024
    Literatuur en Cultuur – 1e verd. GESCHIEDENIS 939.3 KANT

Recensie

In de familiegeschiedenis van Marcel van Kanten (1963) komen vrijwel alle voormalige Nederlandse koloniën samen. Van vaderskant kwamen zijn voorouders als slaafgemaakte Afrikanen uit Suriname. Aan moederszijde stamde de familie Croese uit Nederlands-Indië. In dit familieboek komen daarnaast nog zeker dertien andere etniciteiten aan de orde. Op basis van uitgebreid onderzoek wordt deze bonte mengelmoes van voorouders op smakelijke wijze opgediend in levendige familieverhalen. Het voorgeslacht heeft heel wat meegemaakt in onder andere de jappenkampen in Nederlands-Indië, als slaven op de Surinaamse suikerplantages, als contractarbeiders uit China en als kolonisten uit Madeira. Interessant is het DNA-onderzoek in Sierra Leone, Nigeria en Kenia. Vele kleurenillustraties lichten de tekst toe. Het boek wordt gecompleteerd met genealogische schema's, een verklarende woordenlijst, registers op personen en plaatsen evenals overzichten van literatuur en digitale bronnen.

Specificaties

Nederlands | 9789460225222 | 200 pagina's

Titel Wortelzucht : de geschiedenis, dat ben ik
Auteur Marcel van Kanten
Secundaire auteur Clazien Medendorp
Type materiaal Boek
Uitgave Edam : LM Publishers, 2021
Overige gegevens 200 pagina's - illustraties - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register
ISBN 9789460225222
PPN 427879949
Rubriekscode 939.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Families; Nederland; Koloniale geschiedenis; Verhalen
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Koloniale geschiedenis