Bumba gaat voetballen
Boek

Bumba gaat voetballen ([2020?])/ met medewerking van Inge Laenen, Peter Kustermans, Hans Bourlon en Gert Verhulst

Clowntje Bumba en zijn vrienden worden lid van een voetbalclub in het dorp. Onder leiding van een coach moeten ze hard trainen. Ze willen namelijk graag een echte wedstrijd spelen. Groot vierkant, hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, felgekleurde illustraties. Vanaf ca. 2 jaar.

Recensie

Bumba en zijn vrienden worden lid van een voetbalclub in het dorp. Ze moeten een voetbaloutfit kopen en hard trainen met een coach. Dat valt niet mee, maar ja, ze willen een echte wedstrijd (het Vlaamse woord match wordt gebruikt) spelen. Als het zover is, is Bumba natuurlijk de held van het veld! Een fors vierkant hardkartonnen prentenboek (26 cm) uit de omvangrijke reeks over het altijd in geel pakje gestoken clowntje Bumba. Vanaf 2004 verschijnen zijn avonturen op KetNet en Z@ppelin. De dikke, zwartomlijnde platte afbeeldingen in felle primaire kleuren hebben weinig details. Ook verduidelijken ze de tekst niet altijd goed, zoals bij 'scheenbeschermers'. De voorleestekst staat in kleine blokken in de illustraties, in een vetgedrukte letter. Het taalgebruik is vrij stijf en met veel lastige woorden als ploegmaatjes, de goal (=doel) van de tegenstander en coach. Het grote boek is zwaar om vast te houden en heeft afgeronde hoeken. Bij het voorlezen aan Bumba-fans en voetbalfanaatjes zullen hier en daar woorden uitgelegd moeten worden. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462774858

Titel Bumba gaat voetballen
Secundaire auteur Jan Maillard ; Inge Laenen
Type materiaal Boek
Uitgave Schelle : Studio 100, [2020?]
Overige gegevens 16 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Uitgave is gebaseerd op creation: Jan Maillard. - Omslag vermeldt: Ketnet junior
ISBN 9789462774858
PPN 433325542
Genre sport
Thematrefwoord Voetbal ; Wedstrijden
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Bumba
Boek

Bumba ([2005]-...)

Koffertje met drie vierkante, hardkartonnen prentenboekjes met eenvoudige, felgekleurde illustraties waarin clowntje Bumba en zijn vriendje Bumbalu die steeds tegengestelde dingen doen. Vanaf ca. 2 jaar.

vol.
Uitgeleend