De goede Helper
Boek

De goede Helper Tom en Eva worden dapper samen met Hans de Helper ([2021])/ geschreven door Sanne Lingstuyl, geïllustreerd door Anne-Brechtje van de Geest

Als Tom (10) en Eva (7) ergens niet uitkomen kunnen ze altijd bij Hans de Helper terecht. Hij is net als de Heilige Geest in de Bijbel en geeft moed, kracht en troost. Vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Tom (10) en zijn zusje Eva (7) wonen in de Avonturenstraat. Daar woont ook Hans de Helper. Die is hun grote vriend en weet alles van hen. Als Tom en Eva het moeilijk hebben met angsten en zorgen, gemis en verdriet helpt Hans hen telkens met bemoedigingen en goede raad. Dat doet hij bijvoorbeeld als Tom bang is dat zijn kibbelende ouders gaan scheiden en als Eva last heeft van haar hoogtevrees. Hans is de gefantaseerde verpersoonlijking van de Heilige Geest. Maar in plaats van op God de Vader en Jezus te wijzen, wijst deze helper de kinderen alleen op hun eigen mogelijkheden (zoals 'in je kracht staan') en geeft hen complimentjes. Het woord 'zonde' komt nergens voor. Wel heeft Hans de Helper vertrouwen in de kinderen en maken ze uit zichzelf telkens weer gebruik van het assertiviteitstrucje van het stevig staan. Boven elk hoofdstuk staat een Bijbeltekst. De matige schrijfstijl is niet vrij van uitleggerij en de dialogen missen verbeeldingskracht. De beter geslaagde ecoline met potloodillustraties geven de teksten een enigszins herkenbaar gezicht. Een uitgave die een ongeloofwaardige verbinding probeert te leggen tussen weerbaarheidstrainingen en het christelijke geloof, bedoeld voor protestant-christelijke lezers vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463691208 | 125 pagina's

Titel De goede Helper : Tom en Eva worden dapper samen met Hans de Helper
Auteur Sanne Lingstuyl
Secundaire auteur Anne-Brechtje van de Geest
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Buijten & Schipperheijn Motief, [2021]
Overige gegevens 125 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
ISBN 9789463691208
PPN 431651191
Genre protestants milieu
Thematrefwoord God ; Zelfvertrouwen
Taal Nederlands