Jona en de vis
Boek

Jona en de vis (2020)/ Corien Oranje, met tekeningen van Mathias Weber

Jona is een profeet. God zegt dat hij naar de stad Ninevé moet gaan. Hij moet de mensen vertellen dat ze moeten stoppen met slechte dingen doen. Jona durft niet en hij vlucht met een schip. AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Jona is een profeet. God zegt tegen hem dat hij naar de stad Ninevé moet gaan om te vertellen dat de mensen daar God moeten gehoorzamen. Jona vlucht op een boot. Als de boot dreigt te vergaan, wordt Jona overboord gegooid en komt terecht in de buik van een walvis. Na drie dagen spuugt de vis Jona uit. Zal Jona nu naar God luisteren? Een prachtig kinderboek, waarin een verhaal uit het Oude Testament op een heldere, eenvoudige manier naverteld is. De zinnen zijn kort en overzichtelijk, de tekstblokken niet te lang en voorzien van kleurrijke illustraties die paginagroot zijn en de tekst uitstekend ondersteunen. Een prima boek voor beginnende lezers om zelf te lezen, en om voor te lezen aan jongere kinderen. Een bekend Bijbelverhaal in een aantrekkelijke vorm, zowel door tekst als door de warme, sprekende kleurenillustraties. Het is een deeltje in de serie 'Bijbelverhalen voor beginnende lezers'*, AVI-M4. Voor protestants-christelijke lezers vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789089122513 | 39 pagina's

Titel Jona en de vis
Auteur Corien Oranje
Secundaire auteur Mathias Weber
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Haarlem : Nederlands Bijbelgenootschap, 2020
Overige gegevens 39 pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: het verhaal van Jona - Hervertelling van: Jona und der große Fisch. - Deutsche Bibelgesellschaft, (c)2018
ISBN 9789089122513
PPN 428462030
Genre protestants milieu
Thematrefwoord Jona (profeet)
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Bijbelverhalen voor beginnende lezers
Boek

Bijbelverhalen voor beginnende lezers (2020-...)

vol.
Uitgeleend