Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Edelstenen
Boek

Edelstenen ([2021])/ Patrick Perish, vertaling [uit het Engels]: Paul van den Belt ; eindredactie: Ida Schuurman

Diamant, robijn, agaat, lapis lazuli, barnsteen en parel zijn edelstenen. Wat zijn edelstenen, hoe ontstaan ze en hoe worden ze gebruikt? Met een doetip en veel kleurenfoto's en -tekeningen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De zesdelige serie 'Schatten van de aarde'* behandelt bijzondere stenen en gesteenten die je in of op de aarde vindt, zoals graniet, steenkool, basalt, fossielen en edelstenen. Dit deel bespreekt de edelstenen, bijvoorbeeld diamant, robijn, agaat, lapis lazuli, barnsteen en parel. Na een korte introductie wordt in drie hoofdstukken verteld wat edelstenen zijn, hoe ze ontstaan (onder meer uit kristallen of organisch) en hoe ze bewerkt en gebruikt worden. De informatie is duidelijk opgeschreven in korte tekstblokken, maar is inhoudelijk niet eenvoudig. Woorden die extra uitleg nodig hebben, staan dikgedrukt in de tekst en zijn op te zoeken in een verklarende woordenlijst achterin. Het grootste deel van de pagina's is besteed aan kleurenfoto's en -tekeningen, die duidelijk en informatief zijn, maar een wat rommelige lay-out hebben. Het boek sluit af met een register en tips voor andere boeken en websites over dit onderwerp. Een van de weinige uitgaven over dit thema. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789086647347 | 32 pagina's

Titel Edelstenen
Auteur Patrick Perish
Secundaire auteur Paul van den Belt ; Ida Schuurman
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2021]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Gemstones. - Bellwether Media Inc., 2020. - (Rocks & minerals)
ISBN 9789086647347
PPN 43372613X
Rubriekscode 566.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Edelstenen
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Edelstenen

Relaties/Serie

Schatten van de aarde
Boek

Schatten van de aarde (2021)

vol.
Uitgeleend