Mijn stijl
Boek

Mijn stijl ([2021])/ Annie van Gansewinkel, redactie en vormgeving: Eenvoudig Communiceren ; illustraties: Jitske Wadman

Marius is altijd met mode en kleding bezig. Sommige klasgenoten vinden dat maar raar. In de brugklas raakt hij bevriend met Soraya. Zij moedigt hem aan om filmpjes van zijn ontwerpen online te zetten. Zo komt Marius in contact met een modeontwerpster. Makkelijk te lezen (onder niveau 1F/AVI-M7). Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Marius doet niets liever dan kleding ontwerpen of van oude kleding iets nieuws maken. In de brugklas raakt hij bevriend met Soraya, die hem aanmoedigt om filmpjes over zijn ontwerpen te maken en op internet te zetten. Zo komt hij in contact met een modeontwerpster en gaat het balletje rollen. Een lekker leesbaar boekje voor jongeren die minder sterk zijn in lezen. In het verhaal worden rolpatronen doorbroken, hoewel Marius, na een aantal vervelende opmerkingen van zijn klasgenoten, wel erg snel acceptatie krijgt voor zijn voorkeur om modeontwerper te worden. Ook heeft hij geluk dat zijn ouders hem begrijpen en er een buurvrouw naast hem woont die hem in van alles en nog wat ondersteunt. Kortom, lekker leesbaar verhaal dat duidelijk maakt dat jongens ook talent hebben voor mode. Jongens zullen in het dagelijks leven waarschijnlijk wel op meer tegenstand stuiten dan Marius uit dit verhaal. Dat is het enige minpunt van dit boekje. Verder aanbevolen. Zeer ruime bladspiegel. Niveau onder 1F, AVI-M7. Zevende deel uit de serie 'Het talent van'*. Vanaf ca. 10 jaar, ook geschikt voor moeizaam lezende jongeren in de onderbouw.

Specificaties

Nederlands | 9789086965700 | 92 pagina's

Titel Mijn stijl
Auteur Annie van Gansewinkel
Instelling /Uitgeverij Eenvoudig Communiceren, Amsterdam
Secundaire auteur Jitske Wadman
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Eenvoudig Communiceren, [2021]
Overige gegevens 92 pagina's - zwart-wit illustraties - 21 cm
ISBN 9789086965700
PPN 433937602
Genre schoolverhaal
Thematrefwoord Mode ; Vooroordelen ; Begaafdheid ; Brugklassen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Het talent van...
Boek

Het talent van... (2019-..)

vol. 7
Uitgeleend