Topkok Kim
Boek

Topkok Kim ([2021])/ Annemarie van den Brink, redactie en vormgeving: Eenvoudig Communiceren ; illustraties: Jitske Wadman

Kim zit in de brugklas van het Stercollege. Ze heeft vooral zin in de kooklessen. Haar ouders hebben een eettentje, maar Pika loopt niet goed. Kim bedenkt met haar nieuwe vriendin Lena een plan om Pika te redden. Makkelijk te lezen (onder niveau 1F/AVI-M7). Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Kim is de enige van haar oude groep acht die naar het Stercollege gaat. Ze vindt de eerste schooldag dan ook best spannend. Kim koos voor deze school omdat ze goed wil leren koken. Haar ouders zijn op Curaçao geboren en hebben een eettentje in Nederland: Pika. Maar het loopt helemaal niet goed. Kim moet zelfs bijna van voetbal af omdat ze de contributie niet meer kunnen betalen. Kim kan goed opschieten met haar klasgenootje Lena, die vlogs maakt. Samen bedenken ze een plan om Pika te redden van de ondergang. Vlot, hedendaags, herkenbaar verhaal, eenvoudig, maar zeker niet kinderachtig geschreven. Zeer ruime bladspiegel, met tekeningetjes in grijstinten. Er zijn achttien hoofdstukken van gemiddeld vijf pagina's, met titels als Ik (k)ook, Kookvlog en De Aanhouder Wint. Achtste deel in de reeks 'Het talent van...'*, geschreven in makkelijke taal, leesniveau onder 1F/AVI-M7. Mooie aanvulling voor de collectie makkelijk lezen boeken voor tieners. Vanaf ca. 10 jaar; ook geschikt voor moeizaam lezende jongeren in het voortgezet onderwijs.

Specificaties

Nederlands | 9789086965748 | 93 pagina's

Titel Topkok Kim
Auteur Annemarie van den Brink
Secundaire auteur Jitske Wadman
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Eenvoudig Communiceren, [2021]
Overige gegevens 93 pagina's - zwart-wit illustraties - 21 cm
ISBN 9789086965748
PPN 433937610
Thematrefwoord Koken ; Vloggen ; Brugklassen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Het talent van...
Boek

Het talent van... (2019-..)

vol. 8
Uitgeleend