De jongen en de papegaaiduiker
Boek

De jongen en de papegaaiduiker ([2021])/ Michael Morpurgo, illustraties Benji Davies ; vertaald uit het Engels door Edward van de Vendel

Engeland, eerste helft twintigste eeuw. Tijdens een storm komt een schip in de problemen. Vuurtorenwachter Benjamin weet alle mensen te redden, ook de kleine Allen. Als Allen hem jaren later bezoekt, worden ze vrienden. Allen ontdekt dat hij heel veel gemeen heeft met de vuurtorenwachter. Met veel sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Tijdens een stormachtige nacht komt het schip De pelikaan in grote moeilijkheden. Vuurtorenwachter Benjamin aarzelt niet en weet alle opvarenden te redden. Eén van die opvarenden is de kleine Allen. Hij bewondert de vuurtorenwachter, schrijft hem brieven en gaat jaren later bij hem langs. Hij en Benjamin blijken zielsverwanten te zijn. Allebei zijn ze in zichzelf gekeerd en geven ze hun leven een eigen draai. Allen maakt na zijn redding door Benjamin veel mee in zijn leven en begint langzaamaan zijn kwaliteiten te ontdekken. Op het eiland weten de twee een papegaaiduiker te redden waardoor het eiland met recht weer een 'puffin'-eiland wordt. Prachtig verhaal over duisternis en hoop in het leven. Over het vinden van je bestemming, over het verwerken van moeilijkheden. Het mooiste is, dat dit tevens een eerbetoon is aan de oprichter van Puffin Books, Sir Allen Lane (schoonvader van de auteur). In het verhaal zijn ook historische feiten verwerkt; achterin enkele weetjes over de vogels. Mooi verzorgd boek in gebonden uitvoering. Door de vele sfeervolle illustraties van Benji Davies in gedempte kleuren, veelal over spreads, en de mooi geschreven en vertaalde (Edward van de Vendel) tekst is dit een uitgave om te koesteren. Vertaling van 'The Puffin Keeper'*. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789024596188 | 90 pagina's

Titel De jongen en de papegaaiduiker
Auteur Michael Morpurgo
Secundaire auteur Benji Davies ; Edward van de Vendel
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, [2021]
Overige gegevens 90 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Vertaling van: The puffin keeper. - London : Puffin, 2020
ISBN 9789024596188
PPN 433383453
Genre avonturenroman - historische roman
Thematrefwoord Vuurtorens ; Vogels ; Vriendschap ; Identiteit ; Scheepsrampen
Taal Nederlands