De moppenmachine
Boek

De moppenmachine zo verzin je zelf de allerleukste grappen (2021)/ geschreven (met pen, omdat ze zo van gevaar houdt) door Theresa Julian, vertaald [uit het Engels] door Marjolein Algera ; geïllustreerd (door allen zijn voeten en ellebogen te gebruiken) door Pat Lewis

Wil jij graag de grappenmaker van de klas of van je familie worden? Lees dan hoe je je eigen grappen, moppen en taalgrapjes bedenkt. Met informatie over humor, tips en ook ruim 500 grappen. Met illustraties in zwart-wit en enkele kleuren. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit boek staat boordevol handreikingen voor het maken, verzinnen, samenstellen, voor het voetlicht brengen, met de juiste mimiek van een goede grap. Bij het presenteren van de grapformules wordt op hoofdlijnen een machinale 'meta-cognitieve' weg gevolgd, waarbij (bijvoorbeeld) contrast, vergelijking, letterlijkheid, een woordspeling of overdrijving centraal staan. Honderden grappen, grapjes, moppen, aardigheidjes, die variëreren van uitermate melig tot geestig en van doen schaterlachen tot de clou pas veel later doorhebben, worden als voorbeeld gebruikt om de grapformules te illustreren. Cartoonachtige illustraties in zwart-wit en een zacht oranje en roze steunkleuren vullen de grappen op levendige wijze aan. Houd je van de fantastische wereld van de (minder) goede grap - 'Kwaliteitslingerie = Bijzondergoed' of 'Bij een storm waait het dak van een restaurant, maar het is nog steeds open...' of 'Waarom kan Mickey Mouse niet tot 10 tellen? Hij heeft maar 4 vingers aan elke hand!' - en kun je goed lezen en kijken? Dan is dit ontdekboek iets voor jou! Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492901767 | 203 pagina's

Titel De moppenmachine : zo verzin je zelf de allerleukste grappen
Auteur Theresa Julian
Secundaire auteur Marjolein Algera ; Pat Lewis
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Witte Leeuw, 2021
Overige gegevens 203 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: The joke machine. - New York : Odd Dot, (c)2019
ISBN 9789492901767
PPN 433368616
Rubriekscode Engels 846
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Moppen
PIM Rubriek Communicatie
PIM Trefwoord Moppen