De razende recordbrekers
Boek

De razende recordbrekers ([2021])/ Jenny Pearson, met illustraties van Erica Salcedo ; vertaling [uit het Engels]: Maria Postema

Lucy (ik-persoon) heeft een plan bedacht om haar moeder weer gelukkig te maken. Hiervoor moet ze wel een wereldrecord breken. Samen met klasgenoot Sandesh probeert ze daarom mee te doen met het tv-programma Recordbrekers. Vanaf ca. 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Als de moeder van Lucy (ik-persoon) met een depressie wordt opgenomen, gaat Lucy logeren bij de excentrieke tante Sheila. Lucy slaapt daar in een kano en is heel wat uurtjes zoet met haar grootste hobby, het repareren van gevonden spullen. Ze wil echter dolgraag ook haar moeder 'repareren'. Lucy zit dan ook niet te wachten op de door tante Sheila geregelde speeldate met de kleinzoon van de buren, Sandesh. Deze klasgenoot van Lucy is alleen maar geïnteresseerd in wereldrecords. Een gevonden foto brengt Lucy op het idee dat een ontmoeting met popster en tv-presentator Paul Castellini haar moeder gelukkig zal maken. Samen met Sandesh bedenkt ze een plan, ze gaan meedoen aan Recordbrekers, het nieuwe programma van Paul Castellini. Lukt het Lucy en Sandesh om een record te breken en Paul te ontmoeten? Ruime bladspiegel, prettige letter en enkele zwart-witillustraties. Bij elk hoofdstuk staat een wereldrecord weetje. Vertaling van 'The incredible record smashers'* (2021). Verhaal vol grappige voorvallen dat op een invoelende, luchtige manier bespreekbaar maakt hoe het is om op te groeien met een depressieve ouder. Vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025775223 | 287 pagina's

Titel De razende recordbrekers
Auteur Jenny Pearson
Secundaire auteur Erica Salcedo ; Maria Postema
Type materiaal Boek
Uitgave Haarlem : Gottmer, [2021]
Overige gegevens 287 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: The incredible record smashers. - London : Usborne, 2021
ISBN 9789025775223
PPN 433402555
Thematrefwoord Depressiviteit ; Moeders ; Records ; Vriendschap
Taal Nederlands