Let op: Vrijdag 26 april is Rozet om 20 uur gesloten. Zaterdag 27 april (Koningsdag) is Rozet de hele dag gesloten.
Metro op hol!
Boek

Metro op hol! (2021)/ geschreven door Jimmy Gownley & illustraties Jay P. Fosgitt, vertaling [uit het Engels]: Bianca Franzen ; hoofdredactie: Joan Lommen, Ferdi Felderhof (adj.) ; projectredactie: Simone Ruitenbeek ; redactie: Mariëlle Heemskerk, Jana van de Hoek, Jetty Koster (chef), Nicole Streng ; technische bewerking: Gidy Blom ; aan deze editie werkten mee: Grafisch Goed, Lucy Crain

De klas van Donald doet mee aan een wedstrijd: wie de mooiste uitvinding verzint, mag mee naar een grote expositie in Los Duckeles. Donald wil graag winnen. Hij krijgt hulp van metro Mona. Verhaal met veel tekeningen en korte stripjes in kleur. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Donald Duck en zijn vriendjes zitten op de DOINK-school, het Duckstad Onderwijs Instituut voor Natuur en Kennis. De kinderen doen mee aan een wedstrijd: wie de mooiste uitvinding verzint, mag mee naar een grote uitvindersexpositie in Los Duckeles. Donald wil iets briljants bedenken, maar dat vlot niet erg. Gelukkig krijgt hij hulp van Mona, de metro die op het terrein van de school rondrijdt. Voorin het boek worden alle personages voorgesteld, zoals Donald, Minnie, Mickey en Katrien. Een alwetende verteller die nadrukkelijk aanwezig is, vertelt het verhaal met veel zijsporen. De tekst wordt afgewisseld met kleurrijke illustraties en ballonstripjes en er wordt gespeeld met lettertypes, lettergrootte en kleur. Het lettertype is klein. Een luchtig en humoristisch verhaal vol bekende Disney karakters. Derde boek in de serie 'Club Donald Duck: De (on)wijze avonturen van een pechvogel', na 'Nieuwe vrienden'* (2020) en 'Jacht op het spook'** (2020). Stevig gebonden uitgave op dik papier. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463055581 | 210 pagina's

Titel Metro op hol!
Auteur Jay P. Fosgitt
Instelling /The Walt Disney Company
Secundaire auteur Jimmy Gownley ; Bianca Franzen ; Joan Lommen ; Gidy Blom ; Lucy Crain
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Hoofddorp : een uitgave van DPG Media Magazines B.V., 2021 - Utrecht : distributie voor Nederland: Aldipress BV
Overige gegevens 210 pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Colofon vermeldt: (c)2021 Disney
ISBN 9789463055581
PPN 433361166
Genre schoolverhaal
Thematrefwoord Schoolleven ; Wedstrijden ; Uitvindingen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Club Donald Duck
Boek

Club Donald Duck de (on)wijze avonturen van een pechvogel (2020-...)

vol. 3
Uitgeleend