Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Extra speciaal (duh!)
Boek

Extra speciaal (duh!) (2021)/ Liz Pichon, vertaling [uit het Engels]: Ieske van Heek

Het is winter. Als Toms opa en oma komen oppassen worden er spelletjes gespeeld en ook op school zijn er winterse activiteiten. Met veel stripachtige illustraties in zwart-wit. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De vader en moeder van Tom gaan een avondje weg en opa en oma komen oppassen. Natuurlijk worden er spelletjes gespeeld. Omdat het winter is, worden op school ook activiteiten georganiseerd rondom dit thema. Thuis heeft Tom moeite met de nieuwe buurman die gekke bekken trekt. Kortom, er valt voor Tom genoeg te beleven en zijn avonturen worden ook in dit zesde deel* weer op een humoristische manier verteld. Het hele verhaal is gedrukt in een schrijfletter waarmee veel gespeeld wordt (grote letters, kleine letters, versierde letters, in vakjes etc). Maar het meest opvallend is natuurlijk het gebruik van doedels, tekeningetjes die de gedachtes van de auteur in schetsvorm weergeven. Eigenlijk ontstaat op die manier een groot schetsboek met een verhaal. Dat luchtige verhaal in deze bont uitgevoerde uitgave is komisch, maar heeft geen enkele diepgang. Het is door het gebruik van die tekeningen ook makkelijk te volgen voor kinderen die wat moeite hebben met lezen. In zowel Engeland (Tom Gates) als Nederland is deze serie erg populair. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025757540 | 229 pagina's

Titel Extra speciaal (duh!)
Auteur Liz Pichon
Secundaire auteur Ieske van Heek
Type materiaal Boek
Editie Vijfde druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2021
Overige gegevens 229 pagina's - zwart-wit illustraties - 24 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: 2014 - Vertaling van: Tom Gates extra special treats (...not). - London : Scholastic Ltd, (c)2013. - (Tom Gates)
ISBN 9789025757540
PPN 433952350
Genre schoolverhaal - humoristische roman
Thematrefwoord Grootouders ; Schoolleven ; Oppas ; Winter
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Tom Groot
Boek

Tom Groot (2011-...)

vol. 6
Uitgeleend
Liz Pichon