Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Familie, vrienden en harige wezens
Boek

Familie, vrienden en harige wezens mijn schoolproject (2021)/ door Liz Pichon, vertaling [uit het Engels]: Ieske van Heek

Tom en zijn klas moeten van Meneer Fullerman een project doen over familie, vrienden en hobby's. Toms fantasie gaat met hem op de loop, waardoor hij al snel in de problemen komt. Met veel zwart-wittekeningen. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Twaalfde deel uit de serie over Tom Groot* (Tom Gates in de Engelse vertaling). Dit deel begint met de piepgeluiden die de schoenen van Tom op school maken en gebeurtenissen die daarna in werkelijkheid en fantasie plaatsvinden. Verder is het onderwerp de opdracht van meneer Fullerman voor een project over familie, vrienden en hobby's. Bij Tom gaat zijn fantasie (bijvoorbeeld bij het begrip 'stamboom') al weer met hem op de loop, wat veel tekeningetjes oplevert. Als hobby bedenkt hij eerst snacks, maar dat verandert in harige beesten. Er zijn geen hoofdstukken, maar het is een doorlopend verhaal dat de lezer toch niet neer kan leggen. Het boek staat vol met tekeningen en typografische grapjes. Technisch en inhoudelijk zeer geschikt voor lezers vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025767822 | 247 pagina's

Titel Familie, vrienden en harige wezens : mijn schoolproject
Uniforme titel Mijn schoolproject
Auteur Liz Pichon
Secundaire auteur Ieske van Heek
Type materiaal Boek
Editie Derde druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2021
Overige gegevens 247 pagina's - zwart-wit illustraties - 24 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: 2017 - Vertaling van: Family, friends and furry creatures : my school project. - London : Scholastic Children's Books, 2017. - (Tom Gates)
ISBN 9789025767822
PPN 433952334
Genre schoolverhaal - humoristische roman
Thematrefwoord Schoolleven
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Tom Groot
Boek

Tom Groot (2011-...)

vol. 12
Uitgeleend
Liz Pichon