Ponyhandboek
Boek

Ponyhandboek (2021)/ tekst: Sam Verhoeven, illustraties: Nick Driessen ; fotografie: Ton de Bruin

Hoe kun je een pony het beste verzorgen? Stip de Shetlandpony laat dat samen met zijn baasje Emma zien. Met DIY-opdrachten en veel kleurenfoto's en -tekeningen. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In dit boek maken we kennis met Stip de Shetlandpony. Het witte paardje met de zwarte stippen bestaat echt, hij verblijft bij Avonturenboerderij in Molenwaard. Met veel gekleurde tekeningen en foto's laat Stip de lezers zien hoe hij moet worden verzorgd. Dit doet hij samen met zijn baasje Emma. Hoe krab je de hoeven van een pony uit, wat is de beste manier om de stal uit te mesten en wist je al dat paarden hun eigen taal hebben? In 19 korte hoofdstukken komt er op deze manier veel informatie over paarden en pony's voorbij. Ook de gangen van het paard zijn hierbij niet vergeten. Alles is aangevuld met handige tips. Ook zijn er leuke DIY-opdrachten. De tekeningen van Emma met Stip zorgen voor een luchtige noot. Ze zijn eenvoudig getekend en stralen dezelfde sfeer van de prachtige foto's uit, wat een leuk effect geeft. De tekst staat steeds overzichtelijk in blokjes en uitleg wordt vaak stapsgewijs weergegeven. Achter in het boek worden de wat moeilijkere termen nog eens uitgelegd. In de reeks 'Stip' verscheen ook het leesboek 'Pony op avontuur'*. Een aantrekkelijke uitgave over paarden en pony's, met bruikbare informatie. Voor jonge ponyliefhebbers van ca. 8 t/m 10 jaar, ook geschikt voor kinderen die niet van lezen houden.

Specificaties

Nederlands | 9789492901989 | 61 pagina's

Titel Ponyhandboek
Auteur Sam Verhoeven
Instelling /Van Hoorne Entertainment, Molenaarsgraaf
Secundaire auteur Nick Driessen ; Ton de Bruin
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Witte Leeuw, 2021
Overige gegevens 61 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Colofon vermeldt: (c)2021 Van Hoorne Entertainment BV en Uitgeverij Witte Leeuw. - Ondertitel op omslag: alles wat je wilt weten over pony's en paarden!
ISBN 9789492901989
PPN 432229027
Rubriekscode 618.48
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Pony's; Verzorging
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Pony's

Relaties/Serie

Stip
Boek

Stip (2021-...)

vol.
Uitgeleend
Sam Verhoeven