Sonic architecture
Boek

Sonic architecture architectuur en muziek, plaat en hoes, hoes en plaat ([2021])/ Paul Groenendijk

Verzamelaar van platenhoezen beschrijft de relatie tussen architectuur en muziek, zoals die zich uit op platenhoezen; met talloze voorbeelden en wetenswaardigheden.

Aanwezigheid

Recensie

Dit boek is uitgegeven naar aanleiding van de tentoonstelling Sonic Architecture in de zomer van 2021 in het OMI, Office for Metropolitan Information te Rotterdam. De maker zelf omschrijft het als een caleidoscopisch overzicht van architectuurhoezen: grammofoonplatenhoezen van uiteenlopende muzieksoorten die zijn geïnspireerd door of uiting geven aan architectuurontwerpen. Aanleiding hiervoor is de eigen verzameling. Ongelooflijk veel informatie komt voort uit de oneindige zoektocht van maker Paul Groenendijk. Het boek staat vol met interessante weetjes en wetenswaardigheden. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer: Architectuur en muziek; Bandnamen; The Sound of the City; Rondje Rotterdam; Hoezentoerisme. Beat register, colofon, noten en heel veel illustraties, meest in kleur. Met register. Interessante relatie tussen architectuur en muziek, zich uitend in platenhoezen. Bevat veel interessante wetenswaardigheden en veel illustraties in kleur.

Specificaties

Nederlands | 9789492881533 | 256 pagina's

Titel Sonic architecture : architectuur en muziek, plaat en hoes, hoes en plaat
Auteur Paul Groenendijk
Type materiaal Boek
Uitgave [Rotterdam] : Trichis Publishing B.V., [2021]
Overige gegevens 256 pagina's - illustraties - 23 cm
Annotatie Uitgave naar aanleiding van de gelijknamige tentoonstelling bij OMI (Office for Metropolitan Information), Rotterdam, zomer 2021 - Met literatuuropgave
ISBN 9789492881533
PPN 433173661
Rubriekscode 780.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Bouwkunst; Grammofoonplatenhoezen
PIM Rubriek Muziek
PIM Trefwoord Platenhoezen