Aan de bal! [Meeluisterboek]
Boek

Aan de bal! [Meeluisterboek] (2021)/ Rüdiger Bertram, met tekeningen van Heribert Schulmeyer ; vertaald [uit het Duits] door Annemarie Bon ; redactie: Ezra van Wilgenburg

Kai is niet goed in sport. Op school wil niemand met hem in de ploeg. Zijn vriend Coolman doet wel mee. Hij maakt zelfs een doelpunt. Maar is Coolman wel echt? AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar. Met meeluistercode.

Aanwezigheid

Recensie

De 6-jarige Kai uit groep drie is niet goed in sport en als er voetbal op school gespeeld wordt, wil niemand hem in zijn ploeg hebben. Maar dan is er Coolman die wel wil meespelen en een doelpunt maakt. Niemand kan Coolman zien, want hij bestaat alleen in de fantasie van Kai. Als Kai dan toch moet invallen, speelt niemand de bal naar hem. En dan krijgt hij wijze lessen van Coolman. Als doelman bakt hij er ook al niet veel van, maar dan wordt hij boos omdat Coolman hem afleidt en weet hij toch een doelpunt te maken. Tamelijk eenvoudig verhaal op AVI-E3. De belevenissen van Kai verschenen eerder in drie delen bij Lemniscaat, voor lezers vanaf 10 jaar. Het sterk ingekorte verhaal heeft door de aanpassing aan het AVI-niveau wel enigszins aan levendigheid ingeboet, maar blijft een goede spanningsopbouw houden. De dynamische, kleurrijke illustraties volgen het verhaal. De bladspiegel oogt rustig waardoor de jonge lezer zich goed op de tekst kan concentreren. Aantrekkelijke, uitnodigende omslag. In de subreeks 'Coolman en ik' van Vaantjes verscheen ook 'Houd de dief'*. Met code waarmee het verhaal op AVI-niveau beluisterd kan worden op meeluisterboek.nl. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463524056 | 40 pagina's

Titel Aan de bal! [Meeluisterboek]
Auteur Rüdiger Bertram
Secundaire auteur Heribert Schulmeyer ; Annemarie Bon ; Ezra van Wilgenburg
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Arnhem : Bontekoe, 2021
Overige gegevens 40 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Meeluisterboek. - Met inlogcode - Vertaling van: Ran an den Ball! - Hamburg : Verlag Friedrich Oetinger GmbH, (c)2016. - (Coolman und ich)
ISBN 9789463524056
PPN 432955100
Genre sport
Thematrefwoord Fantasievriendjes ; Voetbal ; Wedstrijden
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Coolman en ik
Boek

Coolman en ik (2021-...)

vol.
Uitgeleend
Rüdiger Bertram
Vaantjes
Boek

Vaantjes (2015-...)

vol.
Uitgeleend