Verlaten [Dyslexie editie]
Boek

Verlaten [Dyslexie editie] ([2021])/ Gerard van Gemert

Ryan (16) ontdekt dat een hardloper geheimzinnige briefjes uitwisselt met een meisje via een verstopt jampotje. Dan blijken die briefjes iets met zijn pas overleden moeder te maken te hebben. Wat was haar geheim? En is die hardloper wel te vertrouwen? Vanaf ca. 12 jaar. In lettertype Dyslexie.

Recensie

Ingrediënten: Rayan die kortgeleden zijn moeder heeft verloren, een hardloper die briefjes in een potje achter een boom verstopt, een gebouw op een industrieterrein waar zich spullen bevinden van Rayans moeder, het buurmeisje van Rayan dat vaak bij Rayans moeder op bezoek kwam en de briefjes ook heeft ontdekt, een meisje dat Leonie heet en de hardloper die een crimineel blijkt te zijn. Al deze ingrediënten zorgen voor veel spanning in dit boek. Soms wel met de nodige toevalligheden. Rayan ontdekt langzamerhand dat zijn moeder voor haar huwelijk met zijn vader nog een ander leven heeft geleid waar hij en zijn vader niks vanaf wisten. Het verhaal speelt zich af op Terschelling en die verhaalruimte wordt door de schrijver vooral in de laatste scène van het verhaal goed benut. De 16-jarige Rayan is een stabiele jongen met een vader naast zich die zich ook niet gek laat maken. De gebeurtenissen hebben niet alleen een donkere kant want het einde van het boek levert ook iets positiefs op. Spannend vijfde deel uit de thrillerserie 'Eilandgeheimen'*. De delen hebben andere hoofdpersonen en zijn zelfstandig te lezen; alle verhalen spelen zich af op Terschelling. Gedrukt in lettertype Dyslexie. De zinnen zijn rechts niet uitgelijnd, maar de bladzijden tonen erg vol. Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463245241 | 161 pagina's

Titel Verlaten [Dyslexie editie]
Auteur Gerard van Gemert
Type materiaal Boek
Uitgave Deventer : Uitgeverij Dyslexion, [2021]
Overige gegevens 161 pagina's - 24 cm
Annotatie Oorspronkelijke uitgave: Alkmaar : Clavis, (c)2021. - (Eilandgeheimen) - Tekst opgemaakt in een dyslexie lettertype
ISBN 9789463245241
PPN 433351799
Genre thriller
Thematrefwoord Rouwproces ; Geheimen ; Familie ; Misdadigers
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Eilandgeheimen
Boek

Eilandgeheimen (2018-...)

vol. 5e boek
Uitgeleend
Gerard van Gemert