The witches
DVD

The witches ([2021])/ directed by Nicolas Roeg

Een jongentje en zijn oma komen per ongeluk in een heksencongres terecht. De heksen willen alle kinderen van de wereld veranderen in muizen. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Twee verfilmingen van Roald Dahls boek, door Nicholas Roeg (Don't look now) in 1990 en Robert Zemeckis (Forrest Gump) in 2020. In Roegs versie*, met Anjelica Huston (The Addams Family) en Rowan Atkinson (Mr. Bean), ontmaskert Luke met zijn oma en vriendje bij toeval een plan van heksen om alle kinderen te veranderen in muizen. IMDb: 6.9. Antoinette Polak (NRC): 'prachtige verfilming (...) geestig en onderhoudend, en zo knap gemaakt, dat het obligate slot (ander eind dan het boek/red.) gauw vergeten is.' Peter van Bueren (Volkskrant): 'Regisseur Roeg en vormgever Jim Henderson laten de wrede humor van het boek volledig tot hun recht komen en maakten los daarvan ook een heel leuke film.' In Zemeckis' versie**, met Anne Hathaway (Les Misérables) en Octavia Spencer (The help), duiken een jongen en zijn oma onder in een hotel, maar daar is een heksencongres en wil de Opperheks alle kinderen in muizen veranderen. IMDb: 5.3. Sabeth Snijders (NRC 24-11-'20): 'De film krijgt (...) af en toe een actueel karakter, zo worden (...) klassenverschillen en discriminatie aangestipt. Soms zijn de aanpassingen wat zoetsappig.' Remke de Lange (Trouw 26-11-'20): 'bevat pittige scènes voor jonge kijkers (...) start sterk (...) Maar de vaart gaat er een beetje uit (...) braaf einde'. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Engels | 5051889697367

Titel The witches
Uniforme titel Roald Dahl's The witches
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Nicolas Roeg ; Robert Zemeckis ; Roald Dahl
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Warner Bros. Home Entertainment, [2021]
Overige gegevens 2 dvd-video's (87, 100 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Engels gesproken, Frans nagesynchroniseerd, Nederlands of Frans ondertiteld. - Gebaseerd op het gelijknamige boek van Roald Dahl - Videoversie van de films: Verenigde Staten : Jim Henson Productions, 1990 + en: Verenigde Staten : Image Movers, 2020
ISBN 5051889697367
PPN 434072133
Genre sprookjes
Thematrefwoord Heksen ; Grootouders
Taal Engels