Smile
Boek

Smile ([2021])/ Raina Telgemeier, ingekleurd door Stephanie Yue ; vertaling [uit het Engels]: Marjon Hoffman

Raina (12) struikelt en verliest haar twee voortanden. Er volgt een lange weg met tandartsen, operaties, beugels en veel pijn en ongemak. Natuurlijk vindt ze het vreselijk om naar school te gaan, waar ze gepest wordt. En dan wordt ze ook nog verliefd! Graphic novel met kleurrijke ballonstrips. Vanaf ca. 12 jaar.

Recensie

Als Raina van de auto naar huis holt, struikelt ze. Twee voortanden is ze kwijt. Er volgt een lange weg langs tandartsen en orthodontisten met operaties en beugels en veel pijn en ongemak. Boek in stripvorm, gebaseerd op het persoonlijke verhaal van de schrijfster Raina Telgemeier. Een herkenbaar verhaal over tienerjaren met onzekerheid over je uiterlijk, pesten en daarmee leren omgaan aan het begin van de middelbare school. Deze graphic novel speelt in San Francisco, de woonplaats van Raina, en geeft met humor en mooi ingekleurde beelden weer hoe tieners bezig zijn met uiterlijk, verliefd zijn en volwassen worden. Voor Raina, door de problemen met haar gebit, was dit een moeilijke tijd maar uiteindelijk leert ze zichzelf als persoon waarderen. Innerlijk is belangrijker dan uiterlijk en door het pesten leert ze haar echte vrienden kennen. Het verhaal leest vlot, heeft humor, is herkenbaar en heeft als boodschap dat een moeilijke periode met veel onzekerheid je ook sterker kan maken. Raina is aan het begin 11 jaar, aan het eind 13 jaar en maakt een ontwikkeling door. Heruitgave met nieuwe, prima vertaling door Marjon Hoffman en nieuw omslag. De Amerikaanse bestsellerauteur schreef ook de graphic novel 'Spoken'*. Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789493189171 | 217 pagina's

Titel Smile
Auteur Raina Telgemeier
Secundaire auteur Stephanie Yue ; Marjon Hoffman
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Condor, [2021]
Overige gegevens 217 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: s-Hertogenbosch : Silvester, 2012 - Vertaling van: Smile. - New York : Scholastic Inc., (c)2010
ISBN 9789493189171
PPN 427665388
Genre schoolverhaal - stripverhaal
Thematrefwoord Tandartsbezoeken ; Beugels (gebit) ; Pesten ; Verliefdheid ; Schoolleven
Taal Nederlands