Rozet is op Hemelvaartsdag (donderdag 9 mei 2024) gesloten
Zeis
Boek

Zeis ([2021])/ Neal Shusterman, vertaald [uit het Engels] door Lydia Meeder

2042. Rowan en Citra (16) leven in een nieuwe wereld waarin iedereen onsterfelijk is en oorlog en honger uitgebannen zijn. Om overbevolking te voorkomen, doodt de Orde van Zeisen mensen. Tot hun grote schrik worden Rowan en Citra uitgekozen voor de opleiding van deze orde. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

2042. De 16-jarige Rowan en Citra leven in een nieuwe wereld waarin iedereen onsterfelijk is en oorlog en honger uitgebannen zijn. Om te voorkomen dat de wereld overbevolkt raakt, is er een Orde van Zeisen met als taak mensen te dorsen (doden). Rowan en Citra worden uitgekozen om een opleiding tot Zeis te volgen. Ze ontdekken al snel dat er binnen de Orde twee kampen bestaan: Zeisen die hun taak gewetensvol vervullen en Zeisen die genieten van het doden. Dat laatste kamp dreigt de overhand te krijgen. Bovendien heeft dit kamp erdoor weten te drukken dat Citra en Rowan niet allebei Zeis mogen worden. Voor hun eindexamen kan er maar eentje slagen en die moet meteen de ander dorsen. Het verhaal komt traag op gang, maar wordt allengs spannender. Maar het is de auteur duidelijk niet om spanning alleen te doen, zoals ook blijkt uit de tussen de hoofdstukken opgenomen dagboekfragmenten. Het verhaal wil lezers aan het denken zetten over wat een ideale wereld is en wat mens-zijn en menselijkheid eigenlijk betekent. Eerste deel van de reeks 'Zeis', vertaling van 'Scythe'* (2016). Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059248427 | 448 pagina's

Titel Zeis
Auteur Neal Shusterman
Secundaire auteur Lydia Meeder
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Baeckens, [2021]
Overige gegevens 448 pagina's - 22 cm
Annotatie Deelnummer gebaseerd op de oorspronkelijke, Engelse, uitgave - Vertaling van: Scythe. - New York : Simon & Schuster, BFYR, (c)2016. - (Arc of a Scythe ; 1)
ISBN 9789059248427
PPN 434228923
Genre science-fiction
Thematrefwoord Toekomst ; Dystopieën ; Onsterfelijkheid ; Verraad ; Moorden
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Zeis
Boek

Zeis (2021-...)

vol. 1
Uitgeleend
Neal Shusterman