Let op | de inlogprocedure van je account is gewijzigd
Meer informatie
Toffe truien breien
Boek

Toffe truien breien 15 ontwerpen om te combineren tot jouw unieke trui ([2021])/ Emma Wright, fotografie: Kim Lightbody ; vertaling [uit het Engels]: Angelique den Brok ; redactie: Vitataal

Wil je een eigentijdse trui breien? De auteur, ook bekend als EmmaKnitty, heeft vijftien basisontwerpen gemaakt. Je kunt je eigen trui maken door bijvoorbeeld de mouwen en panden uit te wisselen. Met stapsgewijze uitleg en kleurenfoto's van de resultaten. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Voor dit boek heeft de auteur, die ook actief is op internet onder de naam EmmaKnitty, een vijftiental truien ontworpen. De truien zijn ingedeeld in drie verschillende groepen en binnen elke groep kunnen panden, mouwen en patronen uitgewisseld worden, om zo tot een eigen unieke trui te komen. Deze originele insteek werkt inspirerend, mede door de kleurenfoto's, kaders met tips en trucs en niet te vergeten die blanco modellen die uitlokken tot het zelf ontwerpen. Naast een inleiding, tips hoe het boek te gebruiken, manieren om inspiratie op te doen en garenkeuze, gaat de auteur ook in op de diverse gereedschappen, het wassen en verzorgen van (echte wollen) truien en worden een aantal technieken besproken. Een boek voor iets ervaren breiers, want de basistechnieken worden niet behandeld. Voor de gekozen garens worden ook alternatieven genoemd, die goed in Nederland verkrijgbaar zijn. Dit boek zal door de vormgeving van de truien ook jongere breiers aanspreken. Er zijn niet veel actueel verschenen boeken met breipatronen voor truien, dus dit is een mooie aanvulling voor de handwerkcollectie. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789022337912 | 159 pagina's

Titel Toffe truien breien : 15 ontwerpen om te combineren tot jouw unieke trui
Auteur Emma Wright
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Kim Lightbody ; Angelique den Brok
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Manteau, [2021]
Overige gegevens 159 pagina's - illustraties - 26 cm
Annotatie Vertaling van: KIY : [Knit-it-yourself]. - Quadrille, (c)2020
ISBN 9789022337912
PPN 434038601
Rubriekscode 625.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Truien; Breipatronen
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Breien