'werken'
Boek

'werken' de memoires van Jan Jansen ([2021])

Het levensverhaal van de Nederlandse schoenontwerper en -maker Jan Jansen (1941) en een kijkje in de wereld van het schoenontwerp.

Aanwezigheid

Recensie

Schoenontwerper en -maker Jan Jansen (1941) is ruim 60 jaar actief en heeft duizenden ontwerpen op zijn naam staan. Hij is een mode-icoon in binnen- en buitenland en zijn ontwerpen zijn herkenbaar door de mix van comfort, ambacht en innovatief design. In 'werken' vertelt Jansen openhartig over het verloop van zijn carrière in de schoenenwereld. Hij vertelt waar hij door geïnspireerd wordt, waar zijn passie vandaan komt en de grote namen en ketens waarmee hij heeft gewerkt. Hij schrijft liefdevol over zijn vrouw en de mensen die hem kansen boden. Hij vertelt over zijn reizen en over de keren dat de media meldde dat hij failliet was en de onwaarheid daarvan. Het boek is inspirerend, diepgaand en bevat historisch beeldmateriaal met onder andere foto's van zijn eerste handgemaakte schoen. Naast de succesverhalen komen ook de tegenslagen aan bod. Soms is het verhaal lastig te volgen door het gebruik van spreektaal. Het boek is positief en eerlijk geschreven, speels vormgegeven en toegankelijk. Gedetailleerd boek voor iedereen die hem bewondert en meer wil weten over zijn levensloop.

Specificaties

Nederlands | 9789462623491 | 231 pagina's

Titel 'werken' : de memoires van Jan Jansen
Auteur Jan Jansen
Instelling /Museum JAN, Amstelveen
Type materiaal Boek
Uitgave Zwolle : Waanders Uitgevers, [2021] - Amstelveen : Museum JAN
Overige gegevens 231 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Uitgave ter gelegenheid van de tentoonstelling 'Op de leest van Jan Jansen - 60 jaar schoenen & Dutch design', Museum JAN, 2 april tot en met 29 augustus 2021
ISBN 9789462623491
PPN 432261176
Rubriekscode 907.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Jansen, Jan; Memoires
Trefwoord Nijmegen
Mode
Modehuizen
Kunstenaars
Schoenenfabricage
Mémoires
Autobiografieën
Geschiedenis; 20e eeuw
Geschiedenis; 21e eeuw
Persoonsnaam Jansen, Jan (1941-)
PIM Rubriek Uiterlijk
PIM Trefwoord Jansen