Het Plaza Patatta dubbelboek [Dyslexie editie]
Boek

Het Plaza Patatta dubbelboek [Dyslexie editie] ([2021])/ teksten: Nanda Roep, illustraties: Silvester & Guyon Wong-Loi-Sing

Lotte, Luna en hun nichtje Eline zien een vreemde man op het terrein van Plaza Patatta. Wat doet hij daar? En tijdens een feestje in Plaza Patatta ontdekt Lotte een geheimzinnige monteur bij de achtbaan. Ze gaat op onderzoek uit. Twee verhalen over Plaza Patatta. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dubbelboek met twee verhalen die eerder zijn verschenen in de serie 'Leesleeuw'. In 'De zwarte snuffelaar' is het feest, want restaurant Plaza Patatta bestaat vijf jaar. Het restaurant is in een boerderij in Biesland waar durfal Luna en vrolijke Lotte met hun ouders wonen. Er is een kermis op het terrein en alle kinderen mogen op het feest komen. Nichtje Eline komt ook. Maar wat doet die man in het zwart op het terrein? De meiden vertrouwen het niet, tot blijkt wie het is. Ook in 'De vette voetbalwedstrijd' is het feest. Ter ere van het vijfjarig bestaan heeft papa een voetbalcompetitie bedacht, alle scholen van Nederland mogen komen. Dat wordt een vrolijke bende. Alle klassen moeten een gerecht maken. Er loopt een vreemde monteur bij de attracties en Lotte haalt zich van alles in het hoofd. De monteur is duidelijk iets van plan. Gelukkig steken de meiden er een stokje voor. Korte zinnen, eenvoudig woordgebruik met veel dialoog. Ruime bladspiegel, grote druk, dyslexie lettertype. Vlot geschreven, spannend. De simpele grote en kleine striptekeningetjes in frisse kleuren sluiten aan bij de tekst. Met recepten. AVI-E5. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789490983963 | 110 pagina's

Titel Het Plaza Patatta dubbelboek [Dyslexie editie]
Uniforme titel De zwarte snuffelaar De vette voetbalwedstrijd
Auteur Nanda Roep
Secundaire auteur Silvester" ; Guyon Wong-Loi-Sing
Type materiaal Boek
Uitgave [Apeldoorn] : Uitgeverij Nanda, [2021]
Overige gegevens 110 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Tekst opgemaakt in een dyslexie lettertype - Bevat: De zwarte snuffelaar. - Oorspronkelijke uitgave: Tilburg : Leesleeuw, (c)2008. - (Leesleeuw. Groep 5/leerjaar 3. Schooljaar 2007-2008. B ; 10) ; De vette voetbalwedstrijd. - Oorspronkelijke titel: Het schot der wanhoop. - Oorspronkelijke uitgave: Tilburg : Leesleeuw, (c)2008. - (Leesleeuw. Groep 5/leerjaar 3. Schooljaar 2007-2008. A ; 10)
ISBN 9789490983963
PPN 433071710
Genre detectiveroman
Thematrefwoord Geheimen ; Feesten
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Plaza Patatta
Boek

Plaza Patatta (2003-...)

vol. 15-16
Uitgeleend