Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Mmm... een taart!
Boek

Mmm... een taart! (april 2021)/ Susanne Strasser, [vertaling uit het Duits Berd Ruttenberg]

Beer ziet een heerlijke taart voor het raam staan. Maar het raam is heel hoog. Het varken komt helpen. Dan de hond, de haas en nog meer dieren. Zullen ze hoog genoeg kunnen komen? Hardkartonnen prentenboek met eenvoudige kleurenillustraties. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Beer heeft honger en ziet een heerlijke taart voor het raam van een huis staan. Maar het raam zit veel te hoog voor hem, dus het varken komt hem helpen. Het lukt nog niet, maar de hond, de haas en steeds meer dieren komen helpen, tot ze erbij kunnen. Dan verschijnt er een kind in het raam, dat de taart pakt en het raam dichtslaat! Gelukkig komt het kind iets later naar buiten met een verrassing. Hoog en smal hardkartonnen boek, met twee afgeronde hoeken, voor peuters. Het stapelverhaal nodigt uit tot het zelf oplossingen bedenken om bij de taart te komen. Eveneens kan het tellen tot zes geoefend worden, doordat er steeds één dier bijkomt op de stapel. Het verhaal heeft een verrassend, positief slot. De eenvoudige, kleurrijke illustraties laten de dieren in verschillende standen zien. In het begin zit er een vogel op de linkerpagina op een elektriciteitsdraad en in de loop van het verhaal gaat deze steeds verder naar rechts om uiteindelijk weg te vliegen met de kers die op de taart zat. Een mooi detail om, naast de opstapeling, de voortgang van het verhaal te bekijken. Een aanrader. Leespluim september 2016; Prentenboek Top Tien 2018. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789089672063

Titel Mmm... een taart!
Auteur Susanne Strasser
Secundaire auteur Berd Ruttenberg
Type materiaal Boek
Editie Vierde druk;
Uitgave [Hoorn, (NH)] : Hoogland & Van Klaveren, april 2021
Overige gegevens 24 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: (c)2016 - Vertaling van: So weit oben. - Wuppertal : Peter Hammer Verlag GmbH, (c)2014
ISBN 9789089672063
PPN 433458623
Thematrefwoord Eten ; Tellen ; Stapelverhalen
Taal Nederlands