54 hours
DVD

54 hours ([2021])/ directed by Kilian Riedhof

Miniserie over een waargebeurde bankoverval in 1988 in Duitsland, die werd gevolgd door een gijzeldrama, waarbij de media de criminelen dichter op de hielen zaten dan de politie, die blunder op blunder stapelde.

Aanwezigheid

Recensie

Duitse miniserie (2018) over een waargebeurd gijzeldrama in het Duitse Gladbeck in 1988. Regie: Kilian Riedhof. Met Sascha Alexander Gersak (Somewhere in Tonga), Marie Rosa Tietjen (Halt auf freier Strecke) en Alexander Scheer (Gundermann). Twee criminelen overvallen een bank, gijzelen twee bankbedienden en kapen een lijnbus waarmee ze naar Nederland vluchten. Op de voet gevolgd door sensatiejournalisten en ramptoeristen, terwijl de politie de ene blunder na de andere maakt. Een 54-uur durende helletocht die volledig uit de hand loopt. Beoordeling IMDb: 7.6. Kate Connolly (theguardian.com 8-3-'18): Teruggebracht tot 3 uur tv wordt de chaotische politieoperatie, gehinderd door besluiteloosheid, slechte communicatieapparatuur en vele blunders, in beeld gebracht. De media, die de criminelen dichter op de hielen zitten dan de politie, bekommeren zich vooral om de beste beeld- en geluidsopnames en het publiek zit vastgeplakt aan het tv-scherm, heen en weer geslingerd tussen gevoelens van fascinatie en afgrijzen. Tanya Modini (sbs.com.au 16-4-'19): Kroniek van een slecht georganiseerde bankoverval door twee incompetente beroepscriminelen (...) boeiende tv die laag na laag een ondraaglijke frustratie opbouwt over de algehele reactie van de politie, de media en het gebiologeerde publiek.

Specificaties

Duits | 5407003482935

Titel 54 hours
Uniforme titel Gladbeck
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Kilian Riedhof ; Sascha Alexander Gersak ; Marie Rosa Tietjen ; Alexander Scheer
Type materiaal DVD
Uitgave [Gent] : Lumière, [2021]
Overige gegevens 1 dvd-video (2 x 90 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Sascha Alexander Gersak, Marie Rosa Tietjen, Alexander Scheer. - Duits gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de miniserie: Duitsland : Ziegler Film Berlin & Baden-Baden, (c)2018 - Alternatieve titel: Gladbeck
ISBN 5407003482935
PPN 434179914
Genre thriller
Thematrefwoord Bankroven ; Gijzelingen ; Bondsrepubliek Duitsland; 1988
Taal Duits

Relaties/Serie

Crime series
DVD

Crime series (2008-...)

vol.
Uitgeleend