Alles over diversiteit
Boek

Alles over diversiteit ([2021])/ tekst: Felicity Brooks, illustraties: Mar Ferrero ; ontwerp: Frankie Allen ; vertaling [uit het Engels]: Els Peeters ; advies over diversiteit: Dr. Chandrika Devarakonda

Hoe verschillen kinderen van elkaar? Dat kan te maken hebben met o.a. het land waar je woont, het gezin waar je in opgroeit en lichamelijke verschillen. Maak kennis met kinderen uit de hele wereld. Vrij groot prentenboek met veel kleine kleurenilllustraties en informatie voor opvoeders. Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit mooi vormgegeven prentenboek in vrij groot formaat kent dezelfde uitvoering en fris-vrolijke opzet van de uitgave als o.a. 'Alles over vrienden'* (2020). Er wordt kennisgemaakt met mensen uit elk werelddeel. Honderden voorbeelden laten zien hoe mensen van elkaar verschillen. Dat gaat van kleur van de ogen, tot kleren die gedragen worden, jongens die graag meisje zouden willen (en andersom), lichamelijke verschillen, mobiel of gehandicapt, tot interesse, talent en voorkeuren aan toe. Ook verschillen in taal krijgen in de presentatie een plek. De hoofdstukken zijn gestoffeerd over een spread en de informatie wordt aangereikt in kleine afbeeldingen met een summiere tekst. Op de gezichtjes van de levendige kinderen kun je als kleuter veel aflezen en herkennen. Hoe kinderen zich verschillend ontwikkelen, passeert de revue in een fantasierijke caleidoscoop. Oorspronkelijk Engelstalig (2021), vertaald in voortreffelijk Nederlands. Bevat verder een ideeënpagina, woordenlijst en uitleg voor volwassenen. Een wereld vol eenheidsworst, of een wereld vol diversiteit? Welke wereld zou jij als kind willen? Uiterst bruikbare uitgave met een woordenlijst over de actuele thema's inclusie en diversiteit voor kinderen van ca. 4 t/m 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9781801312783 | 32 pagina's

Titel Alles over diversiteit
Auteur Felicity Brooks
Secundaire auteur Mar Ferrero ; Frankie Allen ; Els Peeters ; Chandrika Devarakonda
Type materiaal Boek
Uitgave [Londen] : Usborne, [2021]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Met dank aan Show Racism the Red Card - Vertaling van: All about diversity. - London : Usborne, (c)2021
ISBN 9781801312783
PPN 434221619
Rubriekscode 311
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Diversiteit
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Diversiteit