Earthshot
Boek

Earthshot hoe we onze planeet kunnen redden ([2021])/ Colin Butfield en Jonnie Hughes, met Fred Pearce ; vertaald [uit het Engels] door Lia Belt

Uitleg over de milieucampagne en noodzaak om voor 2030 de levenskwaliteit te verbeteren via vijf doelen/earthshots (klimaatherstel, natuurbescherming en -herstel, een afvalvrije wereld, zuivere lucht en schone oceanen), met voorbeelden van oplossingen, hoe iedereen wereldwijd kan bijdragen, en over de jaarlijkse Earthshots Prize ter stimulering van nieuwe initiatieven.

Aanwezigheid

Recensie

Vijf doelen, de earthshots, verbeteren de levenskwaliteit op aarde, ook voor latere generaties: natuur beschermen en herstellen, nieuw leven voor onze oceanen, onze lucht zuiveren, ons klimaat herstellen en bouwen aan een afvalvrije wereld. Het moet snel, voor 2030, anders is de schade onomkeerbaar. Z.K.H. prins William steunt de Earthshots Prize* die tien jaar lang aan vijf winnaars wordt uitgereikt (en hij schreef het voorwoord). Voorbeelden van problemen en al gerealiseerde oplossingen, moeilijk en makkelijk, wereldwijd en lokaal. Er is reden tot optimisme, er is al herstel te zien en de mens verandert al. In deel 2 talloze positieve activiteiten die onze planeet moeten repareren, zoals insectenteelt, herstel van ecosystemen zoals koraalriffen, opvangen van microplastics uit autobanden, gebruik van waterstof als brandstof en nog heel veel meer. Deel 3 laat zien hoe iedereen, individueel én collectief, redelijk eenvoudig het verschil kan maken. Met kleurenfoto's en tabellen over je CO2-, en watergebruik: 1 glas melk kost bv. 1000 liter water! Van pessimisme en somberheid naar optimisme en actie. Een inspirerend boek. Bevat twee katernen kleurenfoto's.

Specificaties

Nederlands | 9789024597604 | 334 pagina's

Titel Earthshot : hoe we onze planeet kunnen redden
Auteur Colin Butfield
Secundaire auteur Jonnie Hughes ; Fred Pearce ; Lia Belt
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Luiting-Sijthoff, [2021]
Overige gegevens 334 pagina's, 16 ongenummerde pagina's platen - foto's - 23 cm
Annotatie Vertaling van: Earthshot : how to save our planet. - (c)2021
ISBN 9789024597604
PPN 433858745
Rubriekscode 556
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Klimaatveranderingen ; Milieuverontreiniging
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Klimaat