Alles smelt
Boek

Alles smelt de wereld van het ijs in een veranderend klimaat ([2021])/ Peter Kuipers Munneke & Martijn van Calmthout, redactie: Ampersand, redactie & productie

Uitleg over onderzoek van het land- en zee-ijs in de wereld en de gevolgen van opwarming van de aarde en zeespiegelstijgingen.

Aanwezigheid

Recensie

De wijze waarop wij onze aarde beheren, wordt weerspiegeld in veranderingen in land- en zee-ijs. Daarom is onderzoek daarvan van groot belang. De auteurs (glacioloog/weerman en journalist) nemen de lezer mee in de wereld van dit onderzoek en laten zien wat we reeds weten - en niet weten - over de effecten van klimaatveranderingen en zeespiegelstijgingen. De titel lijkt somber, maar er zijn veel hoopvolle inzichten. Het blijft niet bij oppervlakkigheden, maar er ontstaat een dieper begrijpen van vele samenhangen tussen ijs, weer en klimaatveranderingen. De persoonlijke intermezzo's aan het begin van ieder hoofdstuk geven een extra dimensie aan het leven van de onderzoeker, de goed gekozen kleurenfoto's onderstrepen dat. Begrijp de rol van ijs in de wereld door deze prachtige inleiding. Actueel, niet oppervlakkig en luchtig: een aanrader.

Specificaties

Nederlands | 9789088031199 | 240 pagina's

Titel Alles smelt : de wereld van het ijs in een veranderend klimaat
Auteur Peter Kuipers Munneke
Instelling /Ampersand, redactie & productie, Houten
Secundaire auteur Martijn van Calmthout
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Uitgeverij Lias, [2021]
Overige gegevens 240 pagina's - illustraties - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789088031199
PPN 433083077
Rubriekscode 556
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Klimaatveranderingen; Poolgebieden ; IJs ; Broeikaseffect
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Klimaat