Ziekenhuishond
Boek

Ziekenhuishond (2021)/ geschreven door Julia Donaldson, met tekeninge van Sara Ogilvie ; vertaling [uit het Engels]: Johanna Rijnbergen

Fiet is een ziekenhuishond. Samen met haar baasje bezoekt ze dagelijks de zieke kinderen in het ziekenhuis om ze op te vrolijken. Maar op een dag krijgt Fiet zelf een ongeluk en moet haar poot in het gips. Oblong prentenboek met vrolijk gekleurde, grappige tekeningen en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Is Fiet een gewone hond? Nee, dat is ze niet! De vrolijke Fiet gaat dagelijks met haar baasje naar het ziekenhuis om de zieke kinderen beetje op te vrolijken. Fiet laat zich graag door iedereen aaien en knuffelen. Na de drukke en gezellige dag gaan Wil en Fiet naar huis. De dove Beau loopt met ze mee naar de bushalte, maar dan: O jee! Beau stapt zonder te kijken ineens de straat op. Hij hoort de auto niet die er aankomt. Fiet ziet het gebeuren en is net op tijd om Beau bij de auto weg te duwen. Beau mankeert niks, maar de auto heeft Fiet geraakt. Is Fiet na het bezoek aan de dierenarts nog vrolijk? Nee, dat is ze niet! Haar gebroken poot moet zes weken in het gips. Dat duurt zo lang! Gelukkig gaat dan de bel en krijgt Fiet zelf bezoek. Is ze nog verdrietig? Nee, dat is ze niet! Aantrekkelijk verhaal van Julia Donaldson, vooral bekend van De Gruffalo, met tekst op rijm (steeds verrassend verdeeld over twee spreads) over een ziekenhuishond waarbij de zin 'Nee, dat is ze niet!' regelmatig wordt herhaald. Sara Ogilvie illustreerde o.a. de drakenserie van Andy Shepherd; samen maakte het duo ook 'Detectivehond'* (2017). Op de vrolijke illustraties is veel te zien. Aanrader om voor te lezen aan kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047712817

Titel Ziekenhuishond
Auteur Julia Donaldson
Secundaire auteur Sara Ogilvie ; Johanna Rijnbergen
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Rotterdam : Lemniscaat, 2021
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 × 30 cm
Annotatie Vertaling van: The hospital dog. - London : Macmillan Children's Books, (c)2020
ISBN 9789047712817
PPN 433356065
Genre dierenleven
Thematrefwoord Honden ; Emoties ; Ziek zijn ; Rijmvertellingen ; Repeteerverhalen
Taal Nederlands