Heartstopper. Deel 2
Boek

Heartstopper. Deel 2 ([2021])/ Alice Oseman, Nick en Charlie worden verliefd... / uit het Engels vertaald door Niels van Eekelen

Charlie (14) heeft Nick (16) gekust. Nick is bang voor de reacties van zijn omgeving. Is hij er al klaar voor om er openlijk voor uit te komen dat hij op jongens valt? Intussen leert hij via Charlie vrienden kennen die dat heel gewoon vinden. Ballonstrip in zwart-wit. Vanaf ca. 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Charlie (14) heeft Nick (16) gezoend, maar Nick is er daarna heel snel vandoor gegaan. Ging Charlie te snel? Is Nick toch echt hetero? Dan blijkt dat beide jongens onzeker zijn. Lief, zoet stripverhaal over hoe de reeds uit de kast gekomen Charlie en de voorheen heterojongen Nick meer en meer verliefd raken. Herkenbare hedendaagse vlotte LHBTI+-strip over een jong tienerkoppel dat worstelt met hun emoties en gevoelens, en die zichzelf leren kennen dankzij de liefde. Terwijl Nick uitzoekt wat zijn seksuele geaardheid is en angstig is over hoe zijn directe omgeving op hem zal reageren, leert hij via Charlie vrienden kennen die hem tonen hoe het kan zijn. Fijne zwart-witstrip met whatsappjes, geknuffel, veel verontschuldigingen en gegiechel, want liefde overstijgt alles. Achterin staan karakterprofielen, schooluniformen, dagboeken van Charlie en Nick en een ministripje over de romantiek tussen twee vriendinnen van Charlie. Bekend van online, begonnen als webcomic en nu mede dankzij fans via Patreon en Kickstarter verschenen als young adult-stripverhaal in paperback formaat. Tweede deel, dat volgt op 'Nick en Charlie ontmoeten elkaar...'*. Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000379262

Titel Heartstopper. Deel 2
Auteur Alice Oseman
Secundaire auteur Niels van Eekelen
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Van Goor, [2021]
Overige gegevens 301 ongenummerde pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
Annotatie Beeldverhaal - Vertaling van: Heartstopper. Volume 2. - London : Hodder Children's Books, (c)2019
ISBN 9789000379262
PPN 433821965
Genre psychologische roman - stripverhaal
Thematrefwoord Homoseksualiteit ; Verliefdheid ; Vriendschap ; Schoolleven
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Heartstopper [Nederlands]
Boek

Heartstopper [Nederlands] (2021-...)

vol. 2
Uitgeleend
Alice Oseman